Sağlık
Bu besinler hamilelikte düşüğe sebep oluyor!
Bazı besinlerdeki bakteriler bebeğe ulaşarak düşüğe neden olabiliyor. İşte hamile kadınların uzak durması gereken düşük doğumları tetikleyen besinler...
Sağlık
Bazı besinlerdeki bakteriler bebeğe ulaşarak düşüğe neden olabiliyor. İşte hamile kadınların uzak durması gereken düşük doğumları tetikleyen besinler...
Bazı besinlerdeki bakteriler bebeğe ulaşarak düşüğe neden olabiliyor. İşte hamile kadınların uzak durması gereken düşük doğumları tetikleyen besinler...
İşlenmiş et - Salam, sucuk, sosis gibi işlenmiş etler listeria bakterisi içerir. Listeria, plasentayı geçip bebeğe ulaşarak enfeksiyona ve kan zehirlenmesine neden olabilir. Bu da düşükle sonuçlanabilir. Üzerinde "pişmiş" yazsa bile işlenmiş etler yenmeden önce yüksek derecede pişirilmesi gerekiyor.
Tütsülenmiş deniz ürünleri - İşlenmiş etler gibi dondurulmuş veya tütsülenmiş etler de listeria içerdiği için kaçınılmalı.
Yumuşak peynirler - Krem peynir ve feta gibi pastörize edilmemiş sütten yapılan peynirler E.coli bakterisi, listeria, salmonella ve kampilobakter içerebileceği için hamilelere önerilmez.
Çiğ et, çiğ kabuklu deniz ürünleri ve çiğ yumurta - Çiğ deniz ürünleri, az pişmiş veya çiğ etler ve kümes hayvanları koliform, salmonella ve toksoplazmoz riski taşıdığı için düşüğe neden olabilir. Mayonez ve krema gibi çiğ yumurtayla yapılan yiyecekler de büyük risk taşıyor.
Yüksek cıva içeren balıklar - FDA'nın açıkladığı hamilelerin kaçınması gereken cıva miktarı yüksek balıklar arasında köpek balığı, kılıç balığı, ton balığı yer alıyor.