Darıyı un haline getirerek farklı tariflerde kullanabilirsiniz. Darı unu, ekmek, kek veya kurabiye gibi hamur işlerinde buğday ununun bir kısmının yerine kullanılıyor. Ayrıca, darı ununu pankek, waffle veya krep gibi kahvaltı yiyeceklerine ekleyebilirsiniz.
Darı, salatalara ekstra bir besleyici öğe olarak ekleniyor. Pişirilmiş veya haşlanmış darıyı yeşilliklerle, sebzelerle ve protein kaynaklarıyla birleştirerek sağlıklı bir salata yapabilirsiniz. Zeytinyağı ve limon suyu gibi hafif bir sosla tatlandırabilirsiniz.
Magnezyum Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?
Magnezyum kasların, sinirlerin, kemiklerin ve kan şekeri düzeylerinin sağlıklı çalışması için gerekli bir mineraldir.
Magnezyum, insan vücudunda 300'den fazla enzim reaksiyonunda yer alarak, kas ve sinir fonksiyonu, kan şekeri seviyelerinin ve kan basıncının düzenlenmesi, protein, kemik ve DNA yapımı, enerji üretimi ve bağışıklık sistemini desteklemek dahil olmak üzere vücuttaki birçok süreçte önemli rol oynar.
Magnezyum oksit ne işe yarar?
Magnezyum oksit daha yüksek oranda elementel magnezyum içerir ancak emilimi düşüktür ve genellikle mide asidi düzenlemek veya kabızlık gidermek için kullanılır. Magnezyum klorür vücut tarafından kolayca emilebilir ve kas-sinir fonksiyonlarını desteklemek için kullanılabilir.