Sağlık
Saklama kabı seçerken bunlara mutlaka dikkat edin!
Kaynak: yasemin.com
Sağlık
Kaynak: yasemin.com
Tek kullanımlık üretilen plastik kaplarda, besinleri tekrar sakladığınızda ya da içerisine pişmiş yemek koyduğunuzda, kaplarda çözünme olur ve çözünen kimyasallar besine karışır.
Özellikle deterjan için kullanılan kapların yıkandıktan sonra besin saklamak için kullanılması oldukça tehlikelidir.
Pekmez, turşu gibi asitli yiyeceklerin plastik kaplarda saklanması büyük tehlike oluşturur.
Kuru baklagiller plastik kaplarda saklandığında hızla böceklenir.
Salçaların ağzı açıldıktan sonra teneke kutularda tutulduğunda, kutudan salçaya teneke karışır. Salça kutusundaki teneke yiyeceklere karıştığında, demir, kalsiyum ve çinko gibi mineraller azalır. Özel yapım olmayan salça kutularından yiyeceğe kurşun gibi zararlı maddeler geçer.
İçerisine pişmiş yemek konularak buzdolabında kaplar, yemeğin içerisine farklı maddeler karışmasına sebep olur.
Kaynak: yasemin.com