Sağlık
Ananas kabuğu kansere karşı koruyor!
Uzmanlar bütün organik meyveleri kabuklarıyla beraber yenmesini tavsiye etse de ananas bu durumda istisna bir meyve. Peki ananas kabuğu nasıl kullanılır ve faydaları nelerdir?
Sağlık
Uzmanlar bütün organik meyveleri kabuklarıyla beraber yenmesini tavsiye etse de ananas bu durumda istisna bir meyve. Peki ananas kabuğu nasıl kullanılır ve faydaları nelerdir?
Uzmanlar bütün organik meyveleri kabuklarıyla beraber yenmesini tavsiye etse de ananas bu durumda istisna bir meyve. Peki ananas kabuğu nasıl kullanılır ve faydaları nelerdir?
- Kansere karşı mücadele eder.
- Kan dolaşımını hızlandırır. Pıhtılaşmayı önler.
-Güçlü bir iltihap önleyici ve iyi bir antioksidandır.
- Bağırsağın işleyişini güçlendirir. Kabızlığı giderir.
- Ameliyat sonucu oluşan yaraların iyileşmesinde etkilidir.
Ananas kabuğu nasıl kullanılır?
Kabukları yıkadıktan sonra küçük parçalara ayırın ve bir litre suda kaynatın. Kapağı kapalı şekilde 15- 20 dakika kaynattıktan sonra ister sıcak ister soğuk halde tüketin.
Ananas kabuğu fermentesi - Kabukları küçük küçük doğradıktan sonra hava geçirmeyecek bir cam veya seramik kaba yerleştiriyoruz. Bu kaba 2 litre su ve 500 gram kahverengi şeker, şeker kamışı veya şeker kamışı şurubu ilave ediyoruz. Arzu ederseniz balda ekleyebilirsiniz. Ağzını sıkıca kapattığımız karışımı 48 saat boyunca oda sıcaklığında bekletip sonrasında iyice süzüyoruz. Bir litre kadar daha su ekleyip 12 saat daha bekletiyoruz.
İkinci günün sonunda da içeceğimizi süzdükten sonra bir litre kadar daha su ekleyip 12 saat bekletiyoruz. Sonrasında süzdüğümüz karışıma 250 ml daha su ekleyerek içmeye hazır hale getiriyoruz.