Yaşam
Bildiklerinizi unutun! Şef Carmellini'den makarnanın püf noktaları!
Lezzetli yemekleriyle tanınan ünlü şef Andrew Carmellini, herkesin kolaylıkla yaptığı makarnanın püf noktalarını anlattı.
Yaşam
Lezzetli yemekleriyle tanınan ünlü şef Andrew Carmellini, herkesin kolaylıkla yaptığı makarnanın püf noktalarını anlattı.
Lezzetli yemekleriyle tanınan ünlü şef Andrew Carmellini, herkesin kolaylıkla yaptığı makarnanın püf noktalarını anlattı.
En sık yapılan hatalardan birisi makarnayı sudan geçirdikten sonra suyunu dökmektir...
Yapılan bir başka yanlış da tabağa servis edilen makarnanın üstüne sos eklemek.
Üstüne sos ilave edilen makarna böylelikle yapış yapış oluyor ve lezzetsiz hale geliyor.
İşte şef Carmellini'den makarna pişirmenin püf noktaları...
1- Makarnayı haşladıktan sonra süzgeç kullanmak yerine bir kap ile makarnayı alın.
2- Makarnayı farklı bir tencereye koyun. Sos kullanacaksanız onu da tencereye ilave edin. Bir dakika piştikten sonra makarna, sosunu çekince altını kapatın.
3- İşte şimdi geldik lezzetli makarnanın püf noktasına. Makarnanın suyunu göz kararıyla sos koyduğunuz tencereye ekleyin.
4- Son olarak parmesan peyniri ve fesleğen ilave edin. İşte makarnanız hazır!