AKİT MENÜ

Sağlık

Diyetteyken meyve ne zaman yenmeli?

Gün içerisinde tüketilen meyve, kanser yapıcı ve iletlerici etkileri azaltır. Vitamin ve mineral kaynağı olmasının yanı sıra enerji veren meyve ne zaman ve nasıl tüketilmeli? Diyetisyen Şefika Aydın, diyette meyve tüketimi şöyle anlattı.

2

Gün içerisinde tüketilen meyve, kanser yapıcı ve iletlerici etkileri azaltır. Vitamin ve mineral kaynağı olmasının yanı sıra enerji veren meyve ne zaman ve nasıl tüketilmeli? Diyetisyen Şefika Aydın, diyette meyve tüketimi şöyle anlattı.

3

Etli yemeklerin kolestrolü yükseltici etkilerini azalttığı çalışmalarla ispatlanan meyvenin tüketim miktarı önemlidir. Porsiyonları doğru düzenlenen meyve, düşük kalorili tercih edildiğinde, ana öğün olarak da tüketilebilir.

4

Sabahtan akşama kadar tüm öğünlerde tek bir meyveyi tüketmek, vücuda zararlıdır. Metabolizmanın düzenli çalışmasının sağlanması için, meyvenin ara öğün tüketilmesi tavsiye edilir.

5

Diyetteyken; elma, armut, şeftali tercih edilebilir. Bu meyvelerin glisemik indeksi düşüktür ve diyete yardımcıdır. Ancak, muz, incir, kavun, karpuz, üzüm gibi meyvelerin glisemik indeksleri yüksektir.

6

Bu meyvelerin tüketilmesi diyetteyken tamamen yasak değildir ama porsiyonları doğru ayarlanmalıdır. Meyvelerin, akşam yemekten birkaç saat sonra tüketilmesi, kilo yapmalarına sebep olur.

7

Meyveden sonra uykuya geçmek, meyvenin vücutta yağ olarak depolanmasına sebep olur. Meyvenin, yemeklerden hemen önce tüketilmesi tavsiye edilir. Yemekten hemen önce tüketilen meyve, tokluk hissi vererek daha az yemek yenmesini sağlar.

8

Gün içinde, farklı zamanlarda yenilen üç porsiyon meyve, vücudu toksinlerden arındırır ve sindirim sistemini rahatlatır.