Lahana, genellikle soğan ailesine ait olan ve dünyanın birçok bölgesinde yetiştirilen besleyici bir sebzedir. Hem taze hem de pişmiş olarak tüketilebilen lahana, birçok vitamin, mineral ve antioksidan içerir ve sağlık için bir dizi fayda sağlar. İşte B12 zengini lahananın sağlığa olan faydaları!
HARİKA BİR LİF KAYNAĞI, KABIZLIĞI ÖNLÜYOR!
Lahana, lif açısından gösterdiği zenginlik ile dikkat çekiyor. Lif, sindirim sağlığını destekler, sindirimi düzenler ve kabızlık gibi sindirim sorunlarını hafifletebilir. Ayrıca, lif açısından zengin besinlerin tüketimi tokluk hissini artırabilir ve kilo kontrolüne yardımcı olabilir.
KANSER RİSKİNİ DE AZALTIYOR!
Lahanadaki bazı bileşenlerin, özellikle sulforafan gibi, kanserle savaşmaya yardımcı olduğu düşünülüyor. Çalışmalar, lahana tüketiminin özellikle meme, prostat, kolon ve mide kanseri riskini azaltabileceğini gösteriyor.