Sağlık
Hamilelikte mutlaka bu besinleri tüketin
Beslenme ve Diyet Uzmanı Şükran Yıldız, hamilelikte anne adaylarının nasıl beslenmesi gerektiğine dair bazı önerilerde bulundu.
Sağlık
Beslenme ve Diyet Uzmanı Şükran Yıldız, hamilelikte anne adaylarının nasıl beslenmesi gerektiğine dair bazı önerilerde bulundu.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Şükran Yıldız, hamilelikte anne adaylarının nasıl beslenmesi gerektiğine dair bazı önerilerde bulundu.
YUMURTA - Anne ve bebeğin gerekli proteini alması açısından önemli olan yumurta, beyin ve göz sağlığını olumlu etkiler. Lakin, çok pişmemiş ve çiğ yumurta tüketilmemeli.
TAM TAHILLI EKMEK VE BULGUR - Hamileler için tam tahıllı besinleri tüketmek sindirim sistemini düzenler. Ayrıca kan şekerinin düzenlenmesini de sağlar.
ÇİĞ KURUYEMİŞLER - Çocuğun uzun süreli konsantrasyonu, zekası ve güçlü hafızası için etkili olan kuruyemişler önemli liflerdendir.
YOĞURT - Bebeklerin yeteri kadar iskelet gelişiminin tamamlanması için kalsiyum ihtiyacı karşılanmalı. Eğer gerekli kalsiyum alınmazsa anne adayında kemiklerde zayıflama ve diş çürüğü oluşabilir.
KOYU YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER - Annenin gerekli posa ve demir alımını sağlar.
YAĞSIZ KIRMIZI ET - Hamile kadınlardaki yorgunluğu azaltır ve demir eksikliğinden korur.
KURUTULMUŞ ARMUT - Özellikle mide bulantısından yakınan hamile kadınların bulantılarının geçmesine iyi gelir.