AKİT MENÜ

Sağlık

Yumurta kabuğunu çöpe atmayın!

Yumurta kabukları muhteşem bir kalsiyum kaynağı. Yumurta kabuğunun %95'i kalsiyum karbonat.

2

Yumurta kabukları muhteşem bir kalsiyum kaynağı. Yumurta kabuğunun %95'i kalsiyum karbonat.

3

Bir adet yumurtanın kabuğu 2 gram kalsiyum içeriyor. Bu günlük tavsiye edilen miktarın 2 ila 4 katı.

4

Fakat çiğ yumurta kabuğu yememelisiniz.

5

İlk olarak potansiyel bakterileri öldürmek için yumurta kabuklarını kaynatın.

6

Süzdükten sonra fırın tepsisine alın.

7

200 derecelik fırında 10-15 dakika pişirin.

8

Toz haline gelene kadar robota çekin.

9

Yumurta kabuğu tozu kalsiyum bakımından zengindir ve orta yaşlı kadınlarda ortaya çıkan kemik erimesine bağlı ağrıyı ve kemik kaybını azalttığı kanıtlanmıştır.

10

Yumurta kabuğu tozunu hamurlara ilave ederek tüketebilirsiniz. Not: Yetişkinler günde 1 gramdan fazla kalsiyum almamalıdır.