AKİT MENÜ

Yaşam

Mutfakta bu hataları yapmayın!

İşte mutfakta tekrarlandığında yemeğin lezzetini bozan hatalar...

1

İşte mutfakta tekrarlandığında yemeğin lezzetini bozan hatalar...

2

1- Pirinç pilavı pişirmeden önce, pirinci az yıkamak

3

2- Fırını önceden ısıtmadan, içerisine kek ya da kurabiye konulduğunda çalıştırmak

4

3- Makarnayı, haşladıktan sonra soğuk su ile yıkamak

5

4- Yemekleri kavurma işlemi sırasında, önce sarımsakları sonra soğanları atmak

6

5- Haşlanan ete, henüz pişmeden tuz atmak

7

6- Salata sosunu, salatayı yaparken eklemek

8

7- Buzluktan çıkarılan eti, oda sıcaklığına yakın hale getirmeden direkt olarak pişirmek

9

8- Kek yaparken, içerisine eklenen yumurtaları çok çırpmak

10

9- Sebzeleri yıkadıktan sonra, direkt olarak tencereye atmak

11

10- Etin marine edildiği suyu, yemeğin içerisine direkt olarak eklemek

12

11- Sütlü tatlıları yaparken, ilk başta şekeri eklemek

13

12- Malzemeleri taze tutmamak

14

13- Açılan konservelerin kalanını oda sıcaklığında muhafaza etmeye çalışmak

15

14- Alüminyum folyoyu, paketinin dışında koparmak

16

15- Patatesi, yıkamadan soymak

17

16- Eti, kısık ateşte mühürlemek