AKİT MENÜ

Sağlık

Bu meyveyi daha önce gördünüz mü? Cilde iyi geliyor!

Tropik bir meyve olan rambutan, meyvelerin kralı olarak biliniyor. Latince adı ise Cryptography'dur.

2

Tropik bir meyve olan rambutan, meyvelerin kralı olarak biliniyor. Latince adı ise Cryptography'dur.

3

Rambutan meyvesinin dış kabuğu turuncu, sarı ve kırmızı renklidir.

4

Kabuğun altındaki yenilen kısmı açık sarı renkli ve içinde çekirdeği bulunur.

5

Bu meyvenin lezzet ve kokusu cinslerine göre tatlı ve ekşimsi arasında değişebilir.

6

Ülkemizde Antalya'da, dünyada ise Kamboçya, Vietnam, Filipinler, Tayland, Malezya gibi Uzakdoğu ülkelerinde yetişmektedir.

7

İçerdiği yüksek oranda demir ile kansızlığa iyi gelmektedir..

8

Vücutta hemoglobin oluşumuna yardım eder.

9

Potasyum, magnezyum, protein, karbonhidrat, kalsiyum, fosfor, C vitamini içerir.

10

İçerdiği yüksek miktarda kalsiyum etkisiyle, kemik ve diş yapısını güçlendirir.

11

Göz bozukluğuna iyi gelir.

12

Kolesterole iyi gelir.

13

Kalp damar hastalıklarına karşı yararlıdır.

14

Cildi güzelleştirir, cilt hastalıklarına karşı koruma sağlar.

15

Rambutan nasıl yenir? - İlk olarak olgun bir rambutan seçin. Kırmızı ve turuncu renkte olanlar olgun olanlardır.

16

- Düz bir yerde bıçakla kabuğunu hafifçe keselim. Etli kısmını delmeyelim.

17

- Kesilen kabuk kısmını açalım.

18

- Kabuğundan meyvesini ayıralım.

19

- Meyvesini çıkaralım.

20

- İçerisinde çekirdeği olduğu için birden ısırmayın, et kısmını yiyin.

21

- Çekirdeğini yemeyin acı olabilir. Bazı bölgelerde çekirdeği kavurup yeniliyor.

22

- Reçelini yapabilirsiniz. 500 gr rambutanın etli kısmını 350 gr şekerle bir miktar kaynatın yumuşayınca bir kaba alın.

23

- Marketten alınan rambutan en fazla birkaç gün dayanır bu sebepten fazlasını dolapta saklayın.

24

- Özel tatlılar için buzdolabı poşetine koyun ve derin dondurucuda saklayın.