AKİT MENÜ

Gündem

Bayramda buna dikkat edin: Eti çok tüketmenin zararları!

Güncelleme Tarihi:

Kırmızı et, bilindiği gibi kolesterolü yükseltirken sindirim sisteminde de sorunlara yol açabilir. Et yemekleri yerken bu uyarıları dikkate alırsanız olası problemlerin önüne geçebilirsiniz. Peki Kurban etini fazla tüketmenin zararları nelerdir? Çok et tüketmek zararlı mıdır? İşte uzmanından merak ettiğiniz soruların yanıtı...

2

Kırmızı et, bilindiği gibi kolesterolü yükseltirken sindirim sisteminde de sorunlara yol açabilir. Et yemekleri yerken bu uyarıları dikkate alırsanız olası problemlerin önüne geçebilirsiniz. Peki Kurban etini fazla tüketmenin zararları nelerdir? Çok et tüketmek zararlı mıdır? İşte uzmanından merak ettiğiniz soruların yanıtı...

3

Kurban Bayramının gelmesiyle birçok kişi kurbanlık etler ve tüketimiyle ilgili akıllarındaki soruları internetten araştırmaya başladı. Kurban Bayramında kesilen etlerin yanlış tüketimi, yanlış yöntemlerle pişirilmesi kötü sonuçlar doğurabiliyor.

4

KURBAN ETİ NASIL TÜKETİLMELİ? ​Kurban eti, kesimin hemen ardından tüketilmemelidir. Et eğer dinlenmezse içerisindeki kimyasal reaksiyonlarla beraber normalden sert olur. Sert olması da sindirimi zorlaştırıyor. Et kesimin ardından en az 24 saat dinlenmelidir.

5

Bayramında birçok kişi tercihini kavurmadan yana kullanıyor fakat sağlıklı bir yöntem değildir, mümkünse her gün kavurma şeklinde tüketmeyin.

6

PEKİ FAZLA ET TÜKETİMİ ZARARLI MIDIR?

7

Fazla et tüktimiminin en büyük zararı, sinidirim sistemine verdiği hasardır. Bu hasarla beraber mide rahatsızlıkları yaşanması olasıdır.

8

Et çok zor parçalanan bir besindir vücut sindirmeye çalışırken zorlanır.

9

Bununla beraber fazla kırmızı et tüketimi şişkinlik, mide ağrısı, bağırsaklarda gaz sorunları çıkabilir.

10

Bu sorunları önlemek için tüketim miktarına dikkat etmenin yanında sağlıklı pişirme yöntemleriyle sorunların çıkması azaltılabilir.

11

Et tükettiğinizde;

12

Kabızlık yaşamamak için günde en az 8-10 bardak su için. Sindirimi kolaylaştırmak ve hazımsızlık problemi yaşamamak için eti iyice çiğneyerek yutun. Tükettiğiniz etin yağsız olmasına mutlaka dikkat edin.

13

Etle birlikte kalorisi yüksek içecekler içmeyin. Yatmadan en az 4 saat öncesine kadar et tüketiminden uzak durun. Pişirme yöntemi olarak ızgara yada haşlamayı seçin. Etin yanında mutlaka sebze ve meyve tüketin. Sindirimi kolaylaştırmak için et tükettiğinizde mümkün olduğunca fazla hareket edin.