AKİT MENÜ

Yaşam

Bayat kuru yemişleri atmayın! Tekrar tazeleyebilirsiniz...

Kuru yemiş besleyici özelliği ve güzel tadından dolayı sık sık tüketilen bir gıdadır. Fakat bazı kuru yemişlerin pahalı olmasından dolayı farklı kalitelerde daha uygun fiyata kuru yemiş bulunmaktadır. Uygun fiyata satılan kuru yemişler genellikle bayat olmaktadır.

2

Kuru yemiş besleyici özelliği ve güzel tadından dolayı sık sık tüketilen bir gıdadır. Fakat bazı kuru yemişlerin pahalı olmasından dolayı farklı kalitelerde daha uygun fiyata kuru yemiş bulunmaktadır. Uygun fiyata satılan kuru yemişler genellikle bayat olmaktadır.

3

Bayat kuru yemiş evde uygulanacak birkaç püf nokta ile kolaylıkla eski yani taze haline getirilebilir. Burada önemli olan kuru yemişin bayatlama sürecidir. Aşırı derece bayatlamış hatta küflenmiş kuru yemişleri tazelemeye çalışmak yerine atmak insan sağlığı açısından daha yararlıdır.

4

Bayatlamış kuruyemişlerin tazeliğine kavuşabilmesi için yapılabilecek en etkili yöntemlerden bir tanesi, yağsız teflon tavada kavurmaktır. Bu işlemi kısık ateşte uzun süre yapınız. Kısık ateş kuru yemişlerin yanmasını da önlemektedir.

5

Bayat kuruyemişlerden hazırlayacağınız hamur işleri ile kuruyemişleri değerlendirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken bayat kuruyemişleri hamur işlerinde kullanmadan önce hafifçe kavurunuz fakat kullanmadan önce soğumasını bekleyiniz. Bayat kuru yemişleri örneğin bayat bademi yemeklerde de kullanabilirsiniz. Bademli pilav, bademli et yemekleri yaparak yemeğinizi zenginleştirebilirsiniz.

6

Kış aylarında kese kağıdına kuruyemişlerinizi koyunuz. Bu kese kağıdını kaloriferin üzerine koyunuz ve ısınana kadar bekleyiniz. Ardından sıcak ve tazelenmiş kuruyemişleri afiyetle yiyebilirsiniz. NOT: Kuruyemişlerin taze kalmasını sağlamak için alınacak birkaç püf nokta daha bulunmaktadır. Özellikle alınan kuru yemişleri nemden uzakta saklamak bu önlemlerin başında yer almaktadır. Aksi takdirde nem çeken kuru yemişler hızla bayatlar.

7

Bu yüzden kuruyemişlerin taze kalması için nem ve hava almayan cam kavanozlar kullanmak gerekmektedir. Aynı zamanda azar azar alınan ve tüketildikçe tekrar alınan kuru yemişler taze kuru yemişlerin tüketilmesini sağlamaktadır.