AKİT MENÜ

Hayat-Aktüel

Karpuz seçerken bu 5 detaya dikkat: İşte sulu ve tatlı kapuzu anlamanın yolları!

Manav tezgahında sıralanmış karpuzlardan en tatlısı ve en sulusunu bulmak için 5 kritere dikkat etmelisiniz. İşte, karpuz seçmenin kurallarını sizin için derledik.

1

Manav tezgahında sıralanmış karpuzlardan en tatlısı ve en sulusunu bulmak için 5 kritere dikkat etmelisiniz. İşte, karpuz seçmenin kurallarını sizin için derledik.

2

En tatlı karpuz nasıl seçilir? diye merak ediyorsanız bu tüyolara göz atın! İşte, karpuz seçmenin püf noktaları...

3

Karpuz seçerken rengine aldanmamak gerekiyor.

4

Bazı karpuzların dışı sarı olsa da içi kırmızı, bazılarının yeşil olsa da içi sarı çıkabiliyor.

5

En iyi karpuzu seçerken isabet ettirmek her zaman kolay olmasa da karpuzun tatlısını bulmanın bazı yöntemleri var.

6

1. TIKLATMAK En geleneksel yöntem: Tıklatmak

7

Karpuza elinizle vurduğunuzda tok bir ses duymalısınız. İçi dolgun ve dolu karpuz sesinden kendini belli eder.

8

2. AĞIRLIK Karpuzun büyüklüğü bir kriter değil. Ama ağırlığı önemli. Tatlı karpuzlar küçük olsa da ağır olur.

9

3. SAPI Karpuzun sapının kuru olması olgunlaşmış olduğunu gösterir.

10

Sapın yeşil olması henüz lezzetini kazanmadığına işarettir.

11

4. KABUĞU Karpuz kapuğunun çizgileri dümdüz değil; çatlak görünümde, renkleri birbiri içine geçmiş noktacıklardan oluşmalı.

12

5. YÜZEYDEKİ LEKE Karpuzun bir yüzünde beyaz bir leke olur. Bu leke, karpuzun toprağa değen kısmıdır. Bu lekenin rengi bembeyaz olmamalı; sarıya yakın bir renkte olmalıdır./ derleyen: haber7