AKİT MENÜ

Yaşam

Patlıcan alırken buna dikkat edin!

Patlıcan - Patlıcanın kabuğu sert olanların yerine hafif elastik olanları seçmeye özen gösterin. Üzerinde hafif çatlaklar ve beyaz lekeler olan patlıcanları seçmekten kaçınmanız gerekir. Ayrıca patlıcanın sapı kahverengi değil muhakkak yeşil olmalıdır.

2

İşte sebze ve meyvelerin kalitesini aynı zamanda da tazeliğini anlamanın yolları. - Kayısı - Kayısı seçerken lekesiz, eziksiz ve tek renkte olmasına dikkat edin. Bunların dışında kayısının yüzeyi tamamen kuru ve bastırdığınızda şeklinin bozulmamış olmasına dikkat edin.

3

Patlıcan - Patlıcanın kabuğu sert olanların yerine hafif elastik olanları seçmeye özen gösterin. Üzerinde hafif çatlaklar ve beyaz lekeler olan patlıcanları seçmekten kaçınmanız gerekir. Ayrıca patlıcanın sapı kahverengi değil muhakkak yeşil olmalıdır.

4

Kavun - Olgunlaşmış bir kavuna vurduğunuzda tok bir ses çıkması gerekir. Bununla birlikte kavunun kabuğu pürüzlü ve kaba olması gerekir.

5

Kabak - Kabağın renginin tek renk olmasına özen gösterin. Patlıcandaki gibi üzerinde çeşitli renk tonları olan kabakları seçmemeye özen gösterin. Aynı zamanda boylarının 20 cm aşmamasına dikkat edin.

6

Limon - Limonları seçerken tek renk ve parlak olmasına dikkat edin. Ayrıca her zaman ağır olanları seçin. Daha sulu olacaklardır.

7

Erik - Eriği seçerken üzerinde buğular olanları tercih edin. Bu durum ağaçtan yeni koparıldığını gösterir.

8

Salatalık - Salatalık hafif mat ince ve yeşil olmalıdır. Salatalığın tazeliğini gösteren en önemli etken sap kısımlarının henüz kopmamış olması ve sarı olmasıdır.

9

Bal kabağı - Küçük veya orta boy kabakları seçin. Sapının kuru olması gerekir. Hafif mavimsi kabuğu olan balkabakları en tatlı olanlarıdır.