Sağlık
Zerdeçal sütünü hayatınızdan eksik etmeyin!
Zerdeçal sütü Hint dilinde 'haldi ka doodh' olarak bilinir. Tadının yanı sıra sağlık sorunlarına karşı olan etkisiyle de bilinir.
Sağlık
Zerdeçal sütü Hint dilinde 'haldi ka doodh' olarak bilinir. Tadının yanı sıra sağlık sorunlarına karşı olan etkisiyle de bilinir.
Zerdeçal sütü Hint dilinde 'haldi ka doodh' olarak bilinir. Tadının yanı sıra sağlık sorunlarına karşı olan etkisiyle de bilinir.
İşte zerdeçal sütünün faydaları...
Eklem rahatsızlıkları - Zerdeçalın güçlü anti inflamasyon özelliği eklem ağrılarını ve sertleşme problemlerinden kaynaklı ağrıları azaltır ve günlük hareketleri kolaylaştırır.
Soğuk algınlığı ve grip - Sık sık grip ve soğuk algınlığına yakalanıyorsanız, zerdeçal sütü tam da size göre. Zerdeçal sütü bakteri ve virüslerin etkisini azaltarak, bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve onlarla savaşması için de vücuda destek olur.
Düzenli hazımsızlık sorunları - Stres, düzensiz beslenme ve modern çağın getirdiği birçok zorluk sindirim sisteminde problemlere yol açar. Zerdeçal sütünün sindirim sistemini onarıcı ve düzenleyici etkisi aynı zamanda midede oluşan problemleri tedavi etmede etkin anti inflamasyon gücüyle yardımcı olur.
Kalp krizi riski - Yüksek kan basıncı ve yüksek kolesterol ile yüksek stres seviyesi kalp krizi ya da kalp rahatsızlıklarına sebep olur. Zerdeçalın bilinen diğer bir özelliği ise kan inceltici olmasıdır. Bu da antioksidan özelliğiyle birlikte kalp krizi riskini azaltır.
Kronik ağrılar - Zerdeçal hem çok kuvvetli bir anti inflasmasyon hem de ağrı kesici özelliğe sahiptir. Bu da doğal aspirin olarak bilinmesini sağlamıştır. Bu sebepten kronik ağrıların doğal çözümüdür.
Kanser riski - Düzenli olarak zerdeçal sütü tüketimi antioksidan yapısından ötürü kanser hücrelerinin DNA'yı etkilemesinden korur.
Karaciğer rahatsızlıkları - Karaciğer vücudun detoks organı olarak bilinir. Bu nedenle de en önemli organlardandır. Zerdeçalın da karaciğerin işlevselliğini korumak için en iyi baharat olduğu bilinir.
Kırılgan kemikler - Yaşın ilerlemesiyle yaşanan en büyük problemlerin başında kemik gücünün zayıflaması ve kırılganlığının artması gelir. Düzenli zerdeçal sütü tüketimi içeriğindeki zengin kalsiyum yapısı sebebiyle kemikleri güçlendirerek kırılma ve çatlamasını engeller.
Zerdeçal sütü nasıl hazırlanır? - Malzemeler: 3 tepeleme tatlı kaşığı zerdeçal tozu - 1/2 çay bardağı su - 1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı ya da sade yağ (istenirse) - 1/2 çay kaşığı kakule (istenirse) - 1 çay kaşığı tarçın (istenirse) - 1/2 tatlı kaşığı bal (istenirse)
Yapılışı - Küçük bir tencerede su ve zerdeçalı kısık ateşte 5-6 dakika karıştırın. Bu işlemi macun kıvamına gelene kadar devam ettirin. Katı olursa su ekleyebilirsiniz.
Macundan bir tatlı kaşığı alarak 1 kupa süte ekleyin ve yine ocakta pişirmeye devam edin.
Tatlandırmak için bal, akçaağaç şurubu veya agave ekleyebilirsiniz. Tatlandırmadan kullanmak daha sağlıklıdır.
Fakat sade halini beğenmiyorsanız ekleyebilirsiniz. Ilıdıktan sonra içine hindistancevizi yağı ekleyebilirsiniz.