AKİT MENÜ

Yaşam

Saniyeler içinde sorun çözülecek! Sarımsakların kabuğunu soymanın kolay yolu

Kendine has keskin tadı ve lezzetli aroması ile yemeklere tat veren sarımsaklar aynı zamanda sağlık açısından olumlu etkileri ile de kullanılması tavsiye edilen gıdalardır. Sarımsakları kullanırken en zorlu kısım olan kabuk kayma sorununu ise doğal yöntem ile çözebilirsiniz.

2

Kendine has keskin tadı ve lezzetli aroması ile yemeklere tat veren sarımsaklar aynı zamanda sağlık açısından olumlu etkileri ile de kullanılması tavsiye edilen gıdalardır. Sarımsakları kullanırken en zorlu kısım olan kabuk kayma sorununu ise doğal yöntem ile çözebilirsiniz.

3

Türk mutfağının en sevilen sebzelerinden biri olan sarımsaklar sık sık kullanılmalarından dolayı sürekli olarak soyduğumuz gıdalardır. Ancak sarımsakların küçük yapısı ve sık dokulu kabukları nedeniyle soymak kolay değildir. Sarımsak kabuklarını soymanın verdiği eziyetten kurtulmak ve kısa sürede sarımsak kabuklarını soymak için ise bazı doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz. İşte sarımsak kabuklarını saniyeler içinde soymanın püf noktası sayılan doğal yöntemler ve pratik bilgiler:

4

Bıçak yöntemi: Sarımsakların hızlı şekilde soyulması için bıçakla ezebilirsiniz. Bunun için bir bıçağın yan kısmını çevirin ve bıçağı kesme tahtası ile bıçak arasında hafifçe ezin. Bu kabukların ayrılmasını sağlar. Ardından ise kabukları ayıklamak sadece birkaç saniye sürecek.

5

Suda bekletmek: Sarımsakların kabuklarından kolayca ayrılmasını sağlamak için birkaç dakika ılık suda bekletebilirsiniz. Bu kabukların yumuşamasını sağlayacaktır. Daha sonra ise normal şekilde soymaya başlayabilirsiniz. Sürecin çok daha hızlı ilerlediğini görebilirsiniz.

6

Kase yöntemi: Sarımsakları hızlı biçimde soymanın diğer yolu ise kase yönteminden yardım almaktır. Sarımsakları bir kaseye yerleştirin. Ardından üzerine bir başka kase yerleştirin. Daha sonra iki kaseyi tutarak hızlı çalkalayın. Arada kalan sarımsaklar kase duvarlarına çarptıkça kabukları soyulacaktır.

7

Kaşık yöntemi: Kaşık yöntemi de tıpkı bıçak yöntemi gibi sarımsaklar ezerek kabuğundan ayırmaya yardımcı olur. Sarımsak kabuklarını ayırmak için bir kaşık ile hafifçe ezmeyi deneyebilirsiniz.