Yaşam
Yemeklerinizin lezzetsiz olmasının sebebi bunlar olabilir!
Yemek yaparken farkında olmadan yapılan hatalar, yemeğin tadının bozulmasına sebep olur. Bu yüzden dikkat edilmesi gereken bazı ufak noktalar var, işte onlardan bazıları...
Yaşam
Yemek yaparken farkında olmadan yapılan hatalar, yemeğin tadının bozulmasına sebep olur. Bu yüzden dikkat edilmesi gereken bazı ufak noktalar var, işte onlardan bazıları...
Yemek yaparken farkında olmadan yapılan hatalar, yemeğin tadının bozulmasına sebep olur. Bu yüzden dikkat edilmesi gereken bazı ufak noktalar var, işte onlardan bazıları...
Makarnayı suyla durulamak vitamin ve besin değerinin kaybolmasına sebep olur.
Sarımsak yüksek sıcakta uzun süre kalamaz ve yanar. Bunun için soğanı kavurduktan sonra sarımsağı ekleyin.
Haşlama yaparken et pişmeden tuz eklemek sertleşmesine sebep olur. Bu yüzden tuzu en son atın.
Salatanın içine sosu erkenden koymak yeşilliklerin pörsümesine sebep olur.
Dondurucudan çıkan eti direkt ocağa koymak fazla suyunu salarak lezzetinden ödün vermesine sebep olur.
Az yıkanan pirinçten yapılan pilavın lapa olma ihtimali yüksektir.
Kısık ateşte mühürlenen et, suyunu hapsetmeyerek lezzetinden ödün verir.
Kek ya da kurabiye gibi yağlı hamurları soğuk fırına koyarsanız fırın ısınana kadar yağı eriyeceğinden şekillerinin bozulmasına sebep olur, bu yüzden önceden ısıtılmış fırına koymalısınız.
Sebze yemeği yaparken ıslak sebzeleri tencereye eklemek yemeğin sulanarak tadının bozulmasına sebep olur. Yemeğin lezzetini korumak için sebzeleri iyice kuruladıktan sonra ekleyin.
Çiğ etin beklediği su bakteri oluşturacağı için etiniz için sulu bir sos hazırlamayın.
Erken koyulan şeker, sütün içerisindeki protein yapısını bozar. Bu sebepten şekeri sütlü tatlılara en son ekleyin.