AKİT MENÜ

Yaşam

Bu pratik bilgiler mutfakta durduğunuz süreyi kısaltacak!

Hızlı bir şekilde yumurta haşlamak için tuzdan yararlanın. Yumurtaları bir kabın içine koyun ve üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip mikrodalgada 4-5 dk bekletin.

2

Brokoli, ıspanak, kereviz, marul gibi sebzelerin taze kalmasını istiyorsanız uç kısmını kesin ve soğuk su dolu kavanozda bekletin. Böylece tazeliğini korumuş olursunuz.

4

Sarımsakları soymak için uzun uğraşlara gerek yok.

5

Tanelerini ayırdığınız sarımsakları bir kaba koyun üzerine başka bir kap koyun çok hızlı sallayın.

6

Sarımsakların birçoğunun soyulduğunu göreceksiniz.

7

Bayat ekmeği nemli bir mutfak havlusuna sarın ve mikrodalgada 10 dk beklettiğinizde ekmekler yumuşacık olacak.

8

İftarda çorbanızın tuz ayarı fazla olduysa iki dilim patates atın. Patates çorbadaki fazla tuzu alacaktır. Çorbayı servis etmeden önce içindeki patatesleri çıkarmayı unutmayın.

9

Çorbanızın yağ ayarı biraz fazla olduysa sakın çöpe dökmeyin. Çorbanız kaynıyorken içine geniş bir marul yaprağı atın böylece çorbadaki yağı alacaktır. Daha sonra marul yaprağını içinden çıkarın.

10

1 çay kaşığı şeker pilavınızın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

11

Pilavınızın suyuna birkaç damla limon suyu damlatırsanız pilavınız bembeyaz olacaktır.

12

Hızlı bir şekilde yumurta haşlamak için tuzdan yararlanın. Yumurtaları bir kabın içine koyun ve üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip mikrodalgada 4-5 dk bekletin.

13

Yoğrulan hamuru kaşıkla karıştırıyorsanız ve hamurun kaşığa yapışmasını istemiyorsanız kaşığı süte batırıp öyle kullanın.

14

Patatesleri mikrodalgada 3-4 dk bekletirseniz daha sonra tavada çok kısa sürede kızartabilirsiniz.

15

Ekmeği kesmeden önce bıçağı kaynar suya batırın ve sildikten sonra ekmeği kesin böylece ekmek dağılmayacaktır.