AKİT MENÜ

Yaşam

Usta şefler sırrı açıkladı! İşte parmak ısırtan biber dolmasının tarifi

Türk mutfağının imza yemeklerinden biri olarak görülen biber dolmasını hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Usta şeflerin yemek tarifleri içerisinde yer alan doğal yöntemler ile biber dolmasının lezzetini adeta arşa çıkarabilirsiniz.

1

Türk mutfağının imza yemeklerinden biri olarak görülen biber dolmasını hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Usta şeflerin yemek tarifleri içerisinde yer alan doğal yöntemler ile biber dolmasının lezzetini adeta arşa çıkarabilirsiniz.

2

Biber dolması Türk mutfağının imza yemeklerinden biridir. İncelik ve özen isteyen yemeklerden biri sayılan biber dolmasını hazırlarken bazı püf noktalara dikkat ettiğinizde yemeğin lezzetini adeta arşa çıkarabilirsiniz. Usta şeflerin de sık sık kullandığı doğal yöntemler ve pratik bilgilerden yardım alarak yemeğin çok daha lezzetli hale gelmesin sağlayabilirsiniz. Yemek tarifleri içerisinde yer alan püf noktalar ve doğal yöntemler ile biber dolmanızın lezzeti tadına bakan herkesi kendine hayran bırakacak. İşte doğal yöntemler içerisinde biber dolmasının lezzetini katlamanın püf noktası olan tüyolar:

3

Doğru biber seçimi ve hazırlık: Biber dolması hazırlamak için alınan biberlerin düzgün şekilli, taze ve diri olması gerekiyor. Aynı zamanda biber dolmasını hazırlarken hazırlık aşamasında biberlerin tohum ve damar kısımlarını tamamen temizlemek de lezzet açısından önemli.

4

Dengeli pirinç ve iç harç: Biber dolması hazırlarken pirinci ilk olarak yıkayıp süzün ve hatta yıkarken birkaç dakika boyunca su içerisinde bekleterek fazlalık nişastasını suya bırakmasını sağlayın. Bu pirincin lapa olmamasını sağlayacak. Aynı zamanda iç harcı çok sulu ya da çok dolu yapmamak da önemli. Harcı dilediğiniz baharat ve sebzeler ile tatlandırabilirsiniz.

5

Zeytinyağı ve suyunu ayarlamak: Dolmaları tencereye aldığınızda üzerini geçecek kadar su ve bolca zeytinyağı ekleyin. Zeytinyağı dolmanın hem yumuşamasını sağlar hem de yemeğe lezzet verir. Suyu çok fazla eklememek dolmanın dağılmasını önleyecek olan püf noktadır.

6

Kısık ateşte ve uzun süre pişirin: Dolmanın yüksek ateşte hızlı bir şekilde pişirilmesi hem tamamen yumuşamasını engeller hem de şeklinin bozulmasına neden olur. Dolmanın hem görüntü hem de lezzetini koruması için kısık ateşte uzun süre pişirilmesi tavsiye ediliyor.

7

Servis etmeden önce dinlendirin: Dolmayı pişirdikten hemen sonra servis etmeyin. Bunun yerine dolmayı bir süre oda sıcaklığına bekleterek dinlendirin. Bu sayede dolmanın içindeki lezzetler birbirine daha iyi karışacaktır.