AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Resmen doğal gençlik iksiri! Pazarda gördüğünüzde poşet poşet alın: Vücuda antioksidan yüklüyor, sindirimi rahatlatıyor!

Dr. Fevzi Özgönül’e göre yaz aylarında sofralarda yerini alan taze meyve ve sebzeler yalnızca ferahlatıcı lezzetler sunmakla kalmıyor, aynı zamanda vücudu genç tutan güçlü besin kaynakları arasında bulunuyor. İşte o besinler!

2

Dr. Fevzi Özgönül’e göre yaz aylarında sofralarda yerini alan taze meyve ve sebzeler yalnızca ferahlatıcı lezzetler sunmakla kalmıyor, aynı zamanda vücudu genç tutan güçlü besin kaynakları arasında bulunuyor. İşte o besinler!

3

Yaş ilerledikçe vücudun ihtiyaçları da değişiyor. Sağlıklı ve dinç kalabilmek, aynı zamanda cildin ve organların yaşlanma sürecini yavaşlatabilmek için doğru besinleri tüketmek büyük önem taşıyor. Yaz mevsiminin taze ürünleri, içerdiği vitamin, mineral ve antioksidanlar sayesinde bu konuda güçlü destekçilerden biri. İşte vücudu içeriden besleyerek genç kalmanıza yardımcı olacak 7 besin…

4

Yüksek oranda su barındıran karpuz, yaz sıcaklarında vücudun sıvı ihtiyacını karşılamak için birebir.

5

A, C vitamini ve antioksidan zenginliği sayesinde hem bağışıklığı güçlendiriyor hem de cilt hücrelerini yeniliyor. Aynı zamanda potasyum ve magnezyum içeriğiyle kasların ve kalbin sağlıklı çalışmasına katkı sağlıyor.

6

Domates, içerdiği likopen sayesinde kansere karşı koruyucu etkiye sahip.

7

Salatalık ise yüksek su ve lif oranıyla sindirimi kolaylaştırıyor. Bu iki sebze birlikte tüketildiğinde günlük C vitamini ihtiyacının büyük bir kısmı karşılanabiliyor. Kabuğuyla tüketmek, antioksidan etkisini daha da artırıyor.

8

Turuncu ve yeşil sebzeler antioksidan bakımından oldukça zengindir.

9

Yaz kabağı, içerdiği karotenoidlerle göz sağlığını korurken, havuç yüksek miktarda beta-karoten sayesinde bağışıklık ve cilt sağlığına destek olur. Düzenli tüketildiğinde ilerleyen yaşlarda görme kaybını önlemeye yardımcıdır.

10

Mavi-mor rengiyle dikkat çeken yaban mersini, vücudu serbest radikallerden koruyan en güçlü doğal antioksidan kaynaklarından biridir. Düzenli tüketildiğinde hafızayı güçlendirdiği, enfeksiyonlara karşı koruma sağladığı ve kan şekerini dengelediği biliniyor.

11

Lif bakımından oldukça zengin olan incir, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Aynı zamanda kalsiyum ve potasyum deposu olan bu meyve, kemik sağlığını korur ve enerji verir. Yaz aylarında tüketilen taze incir, bağışıklığı güçlendirerek vücudu hastalıklara karşı daha dirençli hale getirir.