AKİT MENÜ

Kadın - Aile

İster yaş ister kuru tüketin: Kilosu 300 lira! Sadece enerji vermekle kalmıyor

Yaş incir, su oranı yüksek olduğu için ferahlatıcı bir lezzet sunarken; kuru incir, yoğun besin değerleriyle enerji deposu olarak öne çıkıyor.

1

Günlük hayatta sıkça tükettiğimiz bazı besinler, sandığımızdan çok daha güçlü etkilere sahip. Özellikle yüksek magnezyum ve potasyum içeriğiyle dikkat çeken bu besin, sadece enerji vermekle kalmıyor; aynı zamanda kolesterol dengesini koruyarak kalp sağlığını da destekliyor. Hem taze hem de kurutulmuş haliyle tercih edilebilen besin, vücudun günlük magnezyum ve potasyum ihtiyacını karşılamanın yanı sıra düzenli tüketildiğinde kötü kolesterol seviyelerini düşürüyor. Peki, magnezyum ve potasyum deposu besin ne? İşte doğal yapısıyla pahalı takviyelere adeta rakip olan besin…

2

Yaz sonu sonbahar başlarında tezgahlarda yerini alan incir, hem taze hem de kuru olarak sofralarda yer bulmaya devam ediyor. Özellikle içerdiği magnezyum ve potasyum sayesinde vücudun mineral ihtiyacını karşılayan incir, sağlık açısından adeta doğal bir hazine değerinde. Uzmanlara göre düzenli incir tüketimi, kötü kolesterol seviyelerini düşürerek kalp sağlığını destekliyor.

3

İncir, lif açısından zengin yapısıyla sindirimi kolaylaştırırken aynı zamanda kolesterol dengesini koruyor. Lifler, bağırsaklarda kolesterol emilimini azaltarak kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı oluyor. Bu sayede incir, kalp damar hastalıklarının önlenmesinde önemli bir rol oynuyor.

4

İncirin bir diğer önemli özelliği de zengin magnezyum ve potasyum içeriği. Potasyum, tansiyonu dengelerken kalbin düzenli çalışmasına destek oluyor. Magnezyum ise kas fonksiyonları, sinir sistemi ve kemik sağlığı için vazgeçilmez. Düzenli incir tüketimiyle hem magnezyum hem de potasyum ihtiyacı doğal yoldan karşılanabiliyor.

5

İncir, mevsiminde taze olarak tüketilebildiği gibi yıl boyunca kuru incir halinde de sofralarda yer alıyor.

6

Yaş incir, su oranı yüksek olduğu için ferahlatıcı bir lezzet sunarken; kuru incir, yoğun besin değerleriyle enerji deposu olarak öne çıkıyor.

7

Her iki haliyle de incir, hem magnezyum hem de potasyum açısından zengin olup, kötü kolesterolün düşürülmesine katkı sağlıyor.

8

Beslenme uzmanları, incirin özellikle kahvaltılarda ya da ara öğünlerde tüketilmesini öneriyor. Hem tatlı isteğini bastırıyor hem de mineral ve lif desteği sağlıyor.

10

Ancak incirin doğal şeker oranı yüksek olduğu için ölçülü tüketilmesi gerektiği de vurgulanıyor.