Mini Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Hamuru için uygun bir yoğurma kabına oda ısısındaki tereyağı, sıvıyağ, süt, yumurta akı, tuz kabartma tozu ve unun bir kısmını ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurmaya devam edelim.
Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ettikten sonra hamuru iki eşit parçaya bölelim.
Parçalardan bir tanesine ince kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyelim ve tekrar yoğuralım. Dilerseniz bu aşamada hamurun tamamına ekleyebilirsiniz.
Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça kopartalım ve elimizle hafif bastırarak açalım.
Genişlettiğimiz hamurun ortasına peynir koyalım ve kenarlarından bastırarak kapatalım. Tüm malzemeler bitene kadar hamurumuzu şekillendirelim ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
Ardından poğaçaların üzerine ayırdığımız yumurta sarısından sürüp susam ve çörek otu serpelim.
Poğaçalarımızı önceden ısıttığımız 180°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
Pişen mini poğaçalarımız servise hazır. Ben bu ölçülerle toplamda 62 adet poğaça elde ettim. Afiyet olsun!