AKİT MENÜ

Kadın - Aile

1 gün önceden ıslatma derdine son! Suyuna bir kaşık karbonat ekleyince nohutlar ağızda eriyor

Nohut pişirmek çoğu zaman uzun ıslatma süresi nedeniyle zahmetli bulunuyor. Sağlıklı bir baklagil türü olan nohut pişirilmeden 1 önce ıslatılması gerekiyor. Eğer bekleme suyuna 1 tatlı kaşığı karbonat eklerseniz, nohutların daha hızlı şişmesini sağlayabilirsiniz. Peki, nohudu önceden ıslatmadan nasıl hızlı pişirebiliriz? İşte 1 gün önceden ıslatma derdine son verecek yöntem…

2

Nohut pişirmek çoğu zaman uzun ıslatma süresi nedeniyle zahmetli bulunuyor. Sağlıklı bir baklagil türü olan nohut pişirilmeden 1 önce ıslatılması gerekiyor. Eğer bekleme suyuna 1 tatlı kaşığı karbonat eklerseniz, nohutların daha hızlı şişmesini sağlayabilirsiniz. Peki, nohudu önceden ıslatmadan nasıl hızlı pişirebiliriz? İşte 1 gün önceden ıslatma derdine son verecek yöntem…

3

Nohudu ıslatmadan hızlıca pişirmenin yöntemi bulunuyor. Nohut, 1 gün önceden ıslatılmadığında da lezzetli bir şekilde hazırlanabiliyor. Suya eklenen bir kaşık karbonat, nohutların kısa sürede yumuşayıp ağızda dağılan kıvama gelmesini sağlıyor.

4

Karbonat, nohutun sert yapısını oluşturan bileşenleri çözerek suyun içeriye daha hızlı nüfuz etmesine yardımcı oluyor. Bu sayede, uzun süre beklemeye gerek kalmadan nohutlar pişerken kolayca yumuşuyor. Karbonat kullanılan nohutta hem pişme süresi kısalıyor hem de ağızda eriyen bir doku elde ediliyor.

5

Karbonat ile nohut ıslatma yöntemi özellikle yoğun iş programına sahip kişiler ve ani yemek hazırlıkları için büyük kolaylık sağlıyor. Karbonat kullanarak hızlıca yumuşayan nohutlar; humus, nohut yemeği, salata ya da falafel için pratik bir çözüm sunuyor.

6

Karbonat sayesinde iç kısmında pürüzsüz bir doku elde edilirken, yemekler de daha kıvamlı oluyor. Karbonat nohutları hızla yumuşatsa da pişirme aşamasında birkaç küçük detay lezzeti artırabiliyor. Tuzun erken eklenmemesi Pişim esnasında kapağın hafif aralanması Köpüklerin temizlenmesi