AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Doğal ağrı kesici! Canan Karatay'ın önerisi: Padişah baharatı olarak da biliniyor! 1 yemek kaşığını sıcak suya katıp içmek yetiyor

Canan Karatay onun için “Doğal bir ağrı kesici ve iyileşme kaynağı” diyor. Yemeklere lezzet katan çeşitli pek çok baharat bulunuyor. Fakat Canan Karatay onu öneriyor. Geleneksel mutfakların vazgeçilmezi sumak, modern bilimsel araştırmaların odağı haline geldi. Sumağı çay olarak tüketen padişahların sefere çıkarken kullandıkları da bilinenler arasında. Canan Karatay'dan sumak çayı önerisi...

2

Canan Karatay onun için “Doğal bir ağrı kesici ve iyileşme kaynağı” diyor. Yemeklere lezzet katan çeşitli pek çok baharat bulunuyor. Fakat Canan Karatay onu öneriyor. Geleneksel mutfakların vazgeçilmezi sumak, modern bilimsel araştırmaların odağı haline geldi. Sumağı çay olarak tüketen padişahların sefere çıkarken kullandıkları da bilinenler arasında. Canan Karatay'dan sumak çayı önerisi...

3

Prof. Dr. Canan Karatay, öneriyor. Yeryüzünde yetişen çoğu baharat deneyim ve tecrübe ile farklı hastalıklar için alternatif tıp alanında kullanılmıştır. Sumak da hem yemeklerde baharat hem de çay olarak tüketilebilen faydalı bir besindir. Ekşimsi bir tadı bulunan sumak, padişahların ilaç yerine kullandıkları bir yöntem olduğu ortaya çıktı. Sumağı çay olarak tüketen padişahların sefere çıkarken kullandıkları da bilinenler arasında. Peki sumak çayı ne işe yarar ve faydaları nelerdir? Canan Karatay'dan sumak çayı önerisi:

4

Canan Karatay üstüne basa basa bu çayı önerdi. Osmanlı padişahları bu baharatın çayını ilaç niyetine içiyordu! Doğal ağrı kesici olan bu çay adeta mucizevi... Ağrıları yok eden doğal ağrı kesici her derde deva. Ünlü doktor Canan Karatay, Osmanlı Padişahlarının da tüketerek sağlıklarını korudukları sumak tohumu çayını önerdi. Sumak tohumunun bağışıklık sistemi üzerindeki olumlu etkilerini anlatan Karatay, bu mucizevi çayın hazırlanışını da paylaştı.

5

Karaciğer, vücudumuzun temel işlevlerinden birini üstlenir ve sağlığımız için kritik bir organdır. İşte tam da burada, Osmanlı Padişahları tarafından "Padişah Baharatı" olarak kabul edilen sumak devreye girer. Sumak, karaciğerin işlevlerini destekleyen en etkili baharatlardan biridir. Adeta karaciğeri sıfırlayarak yeniden çalışmasını sağlar. Osmanlı Padişahları, her yemeğin yanında ve sefere çıktıklarında sumak yanlarında taşırlardı. Sumak, güçlü bir toksin temizleyicisidir ve bu nedenle yıllarca kullanılmıştır. Günümüzde, yemeklere ekşi bir tat katması için kullanılan sumak, karaciğer fonksiyonlarına büyük fayda sağlar. Düzenli olarak sumak çayı tüketmek, karaciğerde biriken tüm toksinleri temizlemeye yardımcı olur. Ancak sumak, çok güçlü bir toksin temizleyici olduğundan, hamilelerin tüketmemesi önerilir. Ayrıca haftada en fazla 3 ila 4 kez tüketilmesi tavsiye edilir. Araştırmalar, vücuttaki oksidatif stresi azaltmanın en sağlıklı yollarından birinin sumak olduğunu göstermektedir. Sumak, antioksidanlar gibi vücut hücrelerini yeniler.

6

Sumak çayı hazırlamak için şu adımları takip edebilirsiniz: Bir çay bardağına bir tatlı kaşığı öğütülmüş sumak tohumu ekleyin. Üzerine kaynar su dökün ve karışımı demlemeye bırakın. Yaklaşık 5 dakika kadar beklettikten sonra sumak çayınız hazır olacaktır. Dilerseniz çaya 1 veya 2 damla kekik yağı da ekleyebilirsiniz.​ Ancak dikkatli olun, sumak çayını aşırı tüketmek mide yanması veya reflü gibi yan etkilere neden olabilir. Bu nedenle tüketmeden önce doktorunuza danışmanız önemlidir. Sumak Anti-inflamatuar özellikleri sayesinde eklem ağrılarını azaltabilir. Ayrıca, sumak çayı kan şekeri seviyelerini dengelemeye yardımcı olabilir.