AKİT MENÜ

Sağlık

İstanbul Ortaköy'deki facianın ardından uzmanı uyardı! Sokaktan bunları yemeyin! Gıda zehirlenmesine sebep oluyor

Almanya’dan İstanbul’a tatile gelen Böcek ailesinden üç kişinin Ortaköy'de yediği yemeklerin ardından yaşamını yitirmesiyle herkesin aklında tek bir soru belirdi.

1

İstanbul’a Almanya’dan tatile gelen Böcek ailesinden üç kişinin Ortaköy'de yediği yemeklerin ardından yaşamını yitirmesiyle herkesin aklında tek bir soru belirdi.

2

Almanya’dan İstanbul’a tatile gelen Böcek ailesinden üç kişinin Ortaköy'de yediği yemeklerin ardından yaşamını yitirmesiyle herkesin aklında tek bir soru belirdi.

3

Sokaktan ne yenmez? Uzman isim dışarıda yenilen yemeklerden riskli olanları ve gerekçeleri sıraladı. Prof. Dr. Kaan Yılancıoğlu, riskli 10 yiyeceği sıraladı. Yılancıoğlu yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

4

AÇIKTA SATILAN MİDYE Kum, bakteri, ağır metal… En çok zehirlenme buradan çıkar. AÇIKTA DÖKÜLEN KOKOREÇ / CİĞER Sıcaklık kontrolü yoksa salmonella + kampilobakter davetiye. AÇIKTA TEZGAHTA KESİLMİŞ MEYVE

5

Bıçak, tahta, su = bakteri kokteyli. AÇIKTA KALAN SOSLAR (mayonez, ketçap, yoğurt sos) Isınmış sos = toksin üreten bakteriler. Balık + sıcak hava = histamin zehirlenmesi riski. AÇIKTA KIZARTILAN PATATES/BÖREK Yağın kaçıncı kez kullanıldığı meçhul → oksitlenmiş yağ + trans yağ yükü. DUMANI ÜZERİNDE OLMAYAN DÖNER Alttaki-etler ısınmamışsa E.coli

6

YIKANMAMIŞ YEŞİLİK KULLANILAN TOST/ SANDVİÇ, SALATA Su kaynağı şüpheliyse parazit riski. AÇIKTA SATILAN SÜTLÜ TATLILAR Süt, sıcak hava ve zaman = gıda zehirlenmesinin kralı KİMLİĞİ BELİRSİZ ŞERBETLİ TATLILAR Şerbet saatlerce dışarıda → maya ve bakteri mis gibi ürer, en sevdikleri ortam. Kaynak Haber Global.com