AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Balığın yanında asla tüketmeyin! Sindirim sistemini bozuyor

Balık, haftada 2 kez tüketilmesi önerilen en sağlıklı protein kaynaklarından biri olarak öne çıkıyor. Her ne kadar faydalı da olsa balık, yanlış tüketildiğinde sindirim ve bağırsak sağlığını bozuyor. Peki, balığın yanında asla tüketilmemesi gereken besinler neler? İşte detaylar…

2

Balık, haftada 2 kez tüketilmesi önerilen en sağlıklı protein kaynaklarından biri olarak öne çıkıyor. Her ne kadar faydalı da olsa balık, yanlış tüketildiğinde sindirim ve bağırsak sağlığını bozuyor. Peki, balığın yanında asla tüketilmemesi gereken besinler neler? İşte detaylar…

3

Balık protein ve omega-3 kaynağı olarak birçok kişinin sofrasında yer alır. Sodyum, potasyum ve A vitaminini içeren balıklar her ne kadar sağlıklı olsalar da yanlış besinle tüketildiklerinde sindirim ve bağırsak sağlığını bozabilir.

4

BALIĞIN YANINDA ASLA TÜKETMEYİN! SİNDİRİM VE BAĞIRSAK SAĞLIĞINI BOZUYOR! Hastalıklara karşı kalkan görevi gören balığı tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar bulunuyor. Peki, balığın yanında asla tüketilmemesi gereken besinler neler? İşte detaylar... BALIĞIN YANINDA SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TÜKETMEYİN Balık yerken veyahut hemen ardından süt ve süt ürünleri tüketmek hassas bünyelerde sindirim sorunlarına yol açabilir. Balığın içeriğindeki bazı maddeler ile süt ürünlerinin birleşimi mide bulantısı ve alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Ayrıca bayat balıkla süt ürünlerinin bir arada tüketilmesi zehirlenmeye yol açabilir. BALIĞIN OLDUĞU MASADA ASİTLİ MEYVE OLMAZ! Asit oranı yüksek meyveler, balığın sindirilme sürecini zorlaştırır. Bu durumda da hem mide yanması hem de bağırsak problemleri olabilir. Balığın üzerine turunçgil sıkmak bir sakınca oluşturmazken, sofrada balığın yanında bu meyvelerin tüketilmesi önerilmez.

5

DENİZ ÜRÜNLERİNİ KARIŞTIRMAYIN! Sofrada aynı anda birden fazla deniz ürünün tüketilmesi bünyesi hassas kişilerde mide bulantısı ve kusma yapabilir. Bu nedenle aynı öğünde birden falza deniz ürünü tüketilmemesi tavsiye edilir. BALIKLA EN UYUMLU GIDALAR! Limon. Yeşillikler. Hafif salatalar. Zeytinyağıyla hazırlanmış sebzele.

6

Uzmanlar, soğuyan havalarla birlikte bağışıklığın güçlendirilmesi için haftada en az iki kez balık tüketilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca Balıkla birlikte tüketilen turşu, lahana turşusu veya benzeri fermante ürünler, yüksek tuz ve asit oranı nedeniyle mideyi zorlayabiliyor. Özellikle kızartma balıklarla birleştiğinde bu gıdalar hazımsızlık, şişkinlik ve reflü şikayetlerini artırıyor.