AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Gıda zehirlenmesi ölüm nedeni: Ev yapımı konserveler tehlike saçıyor olabilir! Uzmanı uyardı

Dışarıdaki hazır yiyeceklerin yol açtığı zehirlenmelerin ardından vatandaşlar olumsuz durumlardan korunmak adına sağlıklı beslenmeye çalışıyor. Ancak evlerdeki bazı yiyecekler de sağlığı olumsuz etkileyebilir. Kışlık için hazırlanan konserveler de dikkat edilömesi gereken gıdaların başında.

1

Son dönemde artan gıda zehirlenmesi vakaları vatandaşları tedirgin ediyor. Gıda Mühendisi Deniz Kayalı, vatandaşları konserve gıdalar konusunda uyardı.

2

Dışarıdaki hazır yiyeceklerin yol açtığı zehirlenmelerin ardından vatandaşlar olumsuz durumlardan korunmak adına sağlıklı beslenmeye çalışıyor. Ancak evlerdeki bazı yiyecekler de sağlığı olumsuz etkileyebilir. Kışlık için hazırlanan konserveler de dikkat edilömesi gereken gıdaların başında.

4

Gıda Mühendisi Deniz Kayalı, vatandaşları konserve gıdalar konusunda uyardı.

5

Kayalı, konserve gıdaların içinde 'Botulinum' diye adlandırılan bir patojenin oluştuğunu söyledi.

6

"Botulinum dediğimiz patojen aslında oksijensiz ortamda var oluyor. Yani biz bir konserve yaptığımızda ya da endüstriyel bir konservede eğer bir şişkinlik varsa Botulinum'dan şüpheleniyoruz. Çünkü oksijensiz konserve ortamı onun yaşayabileceği bir ortam. Bir şişme varlığı bu patojenin aktif olduğunu bize gösteriyor.

7

Bu durumda eğer konservede bir şişme varsa ya da bu bir cam şişe içerisindeyse, kapakta bir şişme, bir bombe görüyorsak kesinlikle tadına bakılmamalı, açılmamalı. Direkt imha etmemiz gerekiyor."