AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Erzurum'un gizli antibiyotiği! Kilosu 500 lira! Duyan kilo kilo alıyor

Erzurum'un "gizli antibiyotik" olarak bilinen meşhur göğermiş peyniri Hem mayhoş tadı hem de doğal antibiyotik özelliğiyle dikkat çeken Erzurum'un küflü peyniri kilosu ortalama 500 lira. Geleneksel lezzeti olan göğermiş peynirini duyan kilo kilo alıyor.

2

Erzurum'un "gizli antibiyotik" olarak bilinen meşhur göğermiş peyniri Hem mayhoş tadı hem de doğal antibiyotik özelliğiyle dikkat çeken Erzurum'un küflü peyniri kilosu ortalama 500 lira. Geleneksel lezzeti olan göğermiş peynirini duyan kilo kilo alıyor.

3

Tamamen doğal üretim süreci ve doğal antibiyotik olarak bilinen şifalı özellikleriyle bu özel peynir, sofraların vazgeçilmezi haline gelmiş durumda.

4

Küflü peynir, Erzurum yaylalarında beslenen hayvanların taze sütünden, hiçbir katkı maddesi kullanılmadan geleneksel yöntemlerle üretiliyor.

5

Küflü peynir, Erzurum yaylalarında beslenen hayvanların taze sütünden, hiçbir katkı maddesi kullanılmadan geleneksel yöntemlerle üretiliyor. Kazanlarda kaynatılan sütün mayalanmasının ardından, uygun sıcaklık ve nemde 2 ila 4 ay arasında sabırla bekletilmesi gerekiyor. Bu uzun ve titiz bekletme süreci sonunda, peynir o karakteristik yeşilimsi rengine ve keskin aromasına kavuşuyor.

6

Uzundere'nin Çağlayan Mahallesi'nden Ömer Faruk Özgelen gibi ustalar, ailesinden öğrendikleri bu kadim peynir yapımını nesilden nesile aktarmaya devam ediyor. Özgelen, 'Kaynatma ve bekletme sürecini doğru yaparsanız hem lezzeti hem de şifası yerinde olur,' diyerek sürecin önemini vurguluyor. Mayhoş tadı ve doğal antibiyotik özelliğiyle öne çıkan bu şifa kaynağının kilosu ortalama 500 TL’den alıcı buluyor ve Erzurum’dan tüm sofralara yayla esintisi taşıyor.