AKİT MENÜ

Hayat-Aktüel

Michelin yıldızlı devleri geride bıraktı: Dünyanın en iyileri arasına girdi!

Dünyanın önde gelen gastronomi rehberlerinden olan Taste Atlas, 'Dünyanın önde gelen tatlı mekanları' listesini açıkladı. Michelin yıldızlı çok sayıda mekanın olduğu listeye Gaziantep'ten bir tatlıcı damga vurdu.

2

Dünyanın önde gelen gastronomi rehberlerinden olan Taste Atlas, 'Dünyanın önde gelen tatlı mekanları' listesini açıkladı. Michelin yıldızlı çok sayıda mekanın olduğu listeye Gaziantep'ten bir tatlıcı damga vurdu.

3

Farklı kültürlerin eşsiz lezzetlerini gözler önüne seren dünyanın en prestijli gastronomi rehberi "Taste Atlas", "Dünyanın En İyi Tatlı Mekanları" (Most Legendary Dessert Places) başlığıyla 100 mekanın yer aldığı bir liste paylaştı. Dünyanın en ikonik restoranlarının yer aldığı listeye, Türkiye'den 4 farklı işletme girdi.

4

Türk mutfağının küresel arenadaki önemine dikkat çeken Türk restoranları arasında en dikkat çeken ise Gaziantep'te yer alan "Katmerci Zekeriya Usta" oldu. Katmeriyle dünya listesine 23. sıradan giren Katmerci Zekeriya Usta, küçük işletmesiyle dünya standartlarında bir lezzet sunuyor.

5

Gaziantep'te Katmer tatlısının tanınan ismi olarak görülen "Katmerci Zekeriya Usta", lezzetin ve otantikliğin harmanlanmış halini gözler önüne seriyor. Çoğunlukla sokağa dizilmiş taburelerde katmerin tadını çıkaran birçok kişi, erken saatlerden itibaren buraya geliyor.

6

1925 yılında Hacı Nuri Özsimitçi tarafından kurulan ünlü işletme, oğlu Zekeriya Özsimitçi'nin emekleriyle bugüne geldi.

7

Halen 4. kuşak Mehmet Nuri Özsimitçi tarafından işletilen "Katmerci Zekeriya Usta"nın sahibi Özsimitçi, ntv.com.tr'nin sorularına yanıt verdi.

8

İşletmenin aslında 158 yıllık geçmişe sahip olduğunu ve belki daha da eski olabileceğini söyleyen Özsimitçi, yurtdışından gelen müşterilerinin olduğunu, birçok ünlü ismi de işletmesinde misafir ettiğini söyledi.

9

"LEZZETİ BOZARSAM DEDELERİM BENİ RÜYAMDA BİLE DÖVER" "Lezzeti bozarsam dedelerim beni rüyamda bile döver." diyerek sözlerini sürdüren Özsimitçi, "Sabah 7.30' da açarım, akşam 8' de kapatırız, bu değişmez, fazla müşteri gelecek diye üretimi bozmam, 30-40 kişilik müşteri kapasitemiz var, bu yeterli." ifadelerini kullandı.

10

İşletmesinin taburelerle oturulan bir mekan olmasından memnun olduğunu belirten Özsimitçi, "Nostaljik ve doğal" yorumunda bulunuyor./ kaynak: haber7