AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Her derde deva salep ile evde yapılan tarife bakın ne! Hastalık saçan virüsler için çare oluyor! Herkes satın almaya başladı

Soğuk kış günleri geldi çattı. Bu sebeple de salep havaları başladı. Bu lezzetli içeceği kendi mutfağınızda yapmak mümkün desek. Üstelik tarihi osmanlı salebini yapmak oldukça basit. Herkes yapmak için satın almaya başladı. İşte tarife, pratik yol...

2

Soğuk kış günleri geldi çattı. Bu sebeple de salep havaları başladı. Bu lezzetli içeceği kendi mutfağınızda yapmak mümkün desek. Üstelik tarihi osmanlı salebini yapmak oldukça basit. Herkes yapmak için satın almaya başladı. İşte tarife, pratik yol...

3

Salep havalarının gelmesi ile evde tarihi Osmanlı salebini yapmakta mümkün hale geliyor. Osmanlı’dan günümüze kadar gelen bu salepler soğuk kış günlerinde vazgeçilemez içecekler arasında yer alır. İşte evde tarihi Osmanlı salep tarifi…

4

Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan salep, bu aylar ile sıkça tüketilmeye başlandı. Özellikle de soğuk havaların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan salep, sevilerek tüketilmeye devam ediyor. Lezzeti ile herkesi kendine çeken salep, yapımı ile de merak ediliyor.

5

Osmanlı döneminde çıkış yakalayan salep, bünyeye birçok faydası bulunması ile de dikkatleri üzerine çekmektedir. Salep, hazmı kolaylaştırıp mideyi rahatlatır. Kış günlerinde vücudu ısıtan ve direnç veren oldukça şifalı bir bitkidir.

6

Antik tıp kitaplarında bile faydası ile dikkat çeken salep, İbn-i Sina’nın yazıtlarında da yer alır. Anadolu’nun orkidesi olarak ifade edilen bitkiden elde edilmesiyle bilinen salep, toprak altındaki yumrularından elde edilir.

7

Kurumuş yumrular toz haline getirilerek kullanıma hazırlanır. Bu toz, 1 kilogram elde edilmek için ortalama 2600 orkideye ihtiyaç duyulur. Özellikle de kış mevsiminde sevilerek tüketilen salepler, yapımı ile de dikkat çekiyor.

8

Hazır karışımlar halinde de bulunan salepler evde kolay tarifi ile de yapılabiliyor. Osmanlı’dan süre gelen tarifler ile yüzyıllardır sevilerek tüketilen salepler, faydalarıyla birçok derde deva oluyor.

9

Midede yanma, şişkinlik ve gaz gibi sorunlar için oldukça idealdir. Bronşit gibi göğüs hastalıklarına iyi gelirken, zihni canlı tutar, direnç verir ve hafızayı güçlendirir. Doyurucu olmasıyla enerji de vermeye devam eder.

10

Kış aylarında vazgeçilemez lezzetlerinden biri olan salep, yapımı ile de oldukça merak ediliyor. Eşsiz lezzetiyle adeta insana mutluluk veren salep, sofraların gözbebeği oluyor. Anadolu orkidesi olarak bilinen bitkiden elde edilen tozlardan oluşan salep, kıvamı ve tadı ile sizleri alıp bambaşka yerlere götürüyor.

11

Malzemeler: Yarım litre süt 1 tatlı kaşığı toz salep (aktardan alın) 1,5 yemek toz şeker Salep havaları başladı! Evde tarihi osmanlı tarifi Yapılışı: Salep yapımı için, sütü tencere alarak kısık ateşte pişirin. Ardından salep ve şekeri bir kapta karıştırın. Sütün hafifçe ısınmasının ardından salepli şekerli karışımı çırpıcı yardımı ile yavaş yavaş boşaltın. Isınmış süte karışımı kesinlikle yavaş dökmelisiniz çünkü hızlı dökerseniz topaklanma meydana gelebilir. Yaklaşık 30 dakika daha kaynatıla süt köpürmeye başlayacak ve koyu bir kıvam alacaktır.