AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Kalbe iyi geliyor: İltihap önleyici şalgam suyu bağışıklık sistemini koruyor! Günde bir bardak kanser hücrelerini öldürüyor

Kalp sağlığı için şalgam suyu tüketiminin iltihap önleyici etkiler sağlayabilir. Yüksek oranda C vitamini içeren Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan ve vücuttaki kanser hücrelerinin yenilenmesini sağladığı bilinen şalgam suyunun faydası saymakla bitmiyor. Günde bir bardak şalgam suyu içerek kalp krizi riskinizi azaltabilirsiniz.

2

Kalp sağlığı için şalgam suyu tüketiminin iltihap önleyici etkiler sağlayabilir. Yüksek oranda C vitamini içeren Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan ve vücuttaki kanser hücrelerinin yenilenmesini sağladığı bilinen şalgam suyunun faydası saymakla bitmiyor. Günde bir bardak şalgam suyu içerek kalp krizi riskinizi azaltabilirsiniz.

3

Şalgam, insanlığın bildiği en eski sebzelerden biridir. Turpgiller familyasına ait bir kök sebzedir. Bu sebze ailesine lahana ve brokoli de dâhildir. Sert bir dokuya ve hafif tatlı, topraksı bir tada sahiptir.

4

Şalgam lif açısından zengindir. Bir fincan şalgam 2,3 gram diyet lifi sağlayabilir. Bu besin, kabızlığı ve mide şişkinliğini önleyerek sindirim sağlığını en üst seviyelerde tutar.

5

Şalgamdaki potasyum, kan damarlarını gevşetmek için gereklidir. Potasyum ayrıca normal kas ve sinir fonksiyonları için de gereklidir. Bu işlevler, düzgün kan akışı ve kan basıncı kontrolü için zorunludur.

6

Şalgam düşük kalorili ve yüksek lif içeriğine sahiptir. Diyete eklendiğinde uzun süre tokluk sağlar. Bu da daha az açlık hissetmeyi sağlar.

7

Şalgam, kalsiyum ve K vitamini içerir. Bu iki mikro besin de sağlıklı bir iskelet sistemi için gereklidir. K vitamini, kalsiyum emilimini artırır ve kemikleri güçlü tutar. Ayrıca kemik hücresi metabolizmasına da yardımcı olur. Dolayısıyla şalgam, güçlü bir iskeletin ve yüksek kemik yoğunluğunun sırrıdır.

8

Şalgam, sülforafan ve glukozinolatlar içerir. Bu biyoaktif bileşikler antioksidandır ve potansiyel kanser savaşçıları olarak bilinir. Şalgam yediğinizde, bu bileşikler kolon ve akciğer kanseri geliştirme riskini azaltır. Serbest radikalleri ve oksidatif stresi nötralize ederler.

9

Bazı araştırmalara göre şalgam, karaciğer toksisitesini azaltmada faydalı olduğu kanıtlanmış antosiyaninler ve kükürt bileşikleri içerir.

10

Şalgamın A ve C vitaminleri sağlıklı bir cilde kavuşmanın anahtarıdır. A vitamini, hücre büyümesinin ve sebum üretiminin düzgün olması için gereklidir. Öte yandan C vitamini, kolajen oluşumunu destekler. Birlikte, cilt elastikiyetini korur ve yıllar içinde oluşan kırışıklık oluşumunu azaltırlar.