Gıda
Uzman isim püf noktalarını paylaştı: Balık seçiminde doğru bilinen yanlış
Balık alırken yalnızca göze bakmanın yeterli olmadığını belirten esnaf, özellikle istavrit ve mezgitte tazeliği anlamanın püf noktalarını paylaştı.
Gıda
Balık alırken yalnızca göze bakmanın yeterli olmadığını belirten esnaf, özellikle istavrit ve mezgitte tazeliği anlamanın püf noktalarını paylaştı.
Balık alırken yalnızca göze bakmanın yeterli olmadığını belirten esnaf, özellikle istavrit ve mezgitte tazeliği anlamanın püf noktalarını paylaştı.
Bolu'da balık tezgâhlarında kış hareketliliği yaşanırken, vatandaşların balık alırken en çok yanıldığı konulardan biri de tazelik kriterleri oluyor.
Yılların balıkçısı İlhan Başaran, balığın tazeliğinin gözünden anlaşılmayacağını vurgulayarak önemli uyarılarda bulunurken, pazarda balık fiyatlarının da geniş bir aralıkta seyrettiğini söyledi.
BALIK KIVRIKSA TAZEDİR: İstavrit balığının tazeliğinin renginden anlaşılabileceğini belirten Başaran, "İstavrit kırmızıysa, rengi parlıyorsa ve balık kıvrıksa tazedir" dedi.
Mezgit balığının ise oldukça hassas bir tür olduğuna değinen Başaran, bayat mezgidin kolayca ayırt edilebileceğini ifade ederek, "Mezgit çok hassastır. Bayat olduğu zaman karınları patlar. Eğer balığın karnı patlaksa bayattır, o şekilde almayın" şeklinde konuştu.
PATLAK DEĞİLSE TAZEDİR: Balığın tazeliğinin gözle alakalı olmadığını vurgulayan Başaran, "Tazelik, balığın gözüyle alakalı değildir. Ben balığın gözüne bakıp tazeliğini anlarım diyen yalan söyler. Mezgit patlak değilse tazedir. Bayatladığı zaman darmadağın olur. Mezgittin hiçbir yerinde yara olmaması lazım" ifadelerini kullandı.