Kadın - Aile
Araştırmacılar uyarıyor... Hileli kıymanın belirtileri: Pütür pütürse asla tüketmeyin
Sağlığımızın en püf noktalarından biri olan et'te dikkat edilmesi gereken noktalara mutlaka kulak verilmeli.
Kadın - Aile
Sağlığımızın en püf noktalarından biri olan et'te dikkat edilmesi gereken noktalara mutlaka kulak verilmeli.
Sağlığımızın en püf noktalarından biri olan et'te dikkat edilmesi gereken noktalara mutlaka kulak verilmeli.
Birçok üründe olduğu gibi kıymada da hileler yapılıyor. Hileli kıymayı fark etmenin yolları var. Kıymadan ekşimsi bir koku geliyorsa, yapısı yapış yapış ise hileli kıyma olabilir.
Araştırmacılar son dönemde birçok gıda ürününde olduğu gibi kıymada da hilenin arttığını dile getiriyor. İşte bu nedenle bazı detayları bilmeden kıyma almak tehlikeli. Kendi kazancını artırmak için bizim canımızı tehlikeye atmaya meraklı çok sayıda işletmeci var.
İşte uzmanlar, vatandaşların kıyma alırken bu işletmelerin oyunlarını ortaya çıkarabileceğini söylüyor.
İşte kıyma alırken mutlaka bakmamız gerekenler... Kıyma parlak kırmızı değil, koyu mor-kahverengi (bayatlamış oksijen almamış) Üstü parlak kırmızı ama alt kısmı gri-kahverengi (üstüne oksijen püskürtülmüş) Dokunduğunuzda elinizde yapış yapış bir his kalıyor
Kıyma kokusu ekşi, amonyak veya çürük yumurta gibi Kıyma çok parlak, neredeyse neon kırmızı (gıda boyası katılmış) Pişirirken aşırı derecede su salıyor (içine su emdirilmiş) Pişince @-50 küçülüyor (normalde max küçülür)
Köfte yaptığınızda dağılıyor, hiç tutmuyor (içine ekmek, nişasta, soya katılmış) Tavasında köpük köpük beyaz köpük çıkıyor (soya, nişasta, jelatin işareti) Pişmiş hali gri-kahverengi, kırmızı kalmıyor
Kıyma poşetinin içinde hava var ve şişmiş (bakteri çoğalması) Satıcı "bugün çekildi" diyor ama kıyma soğuk değil, ılık Kıyma çok ince çekilmiş, neredeyse krema kıvamında (içine sakatat ve deri karıştırılmış) Pişerken yağ yerine beyaz sıvı akıyor (don yağı veya margarin katılmış)
İçinde nohut, mercimek, bulgur gibi dolgu maddeleri görülüyor Kıyma çekilirken makinede tavuk kıyması çekilmiş, kırmızı boya katılmış
Kasapta kıyma çekerken gözünüzün önünde çekmiyor, arka odadan getiriyor 1 kg kıyma aldığınızda eve gelince 700-800 gr geliyor (suyu uçmuş) Etiketinde "0 dana" yazıyor ama fiyat çok düşük ve yağsız görünüyor
Kıymayı yoğururken elinizde beyaz toz kalıyor (kemik tozu, nişasta) Pişirdikten sonra tavasında yağ yerine kalın bir tabaka kalıyor (işkembe, deri, margarin karışımı)