AKİT MENÜ

Yaşam

Dışardan almayı bırakacaksınız! Evde yoğurt mayalamanın kolay yolu açıklandı

Yoğurtların evlerde hazırlanması daha sağlıklı bir seçenek olarak görülüyor. Özellikle son yıllarda artan evde yoğurt mayalama alışkanlığını sizler de denemek istiyorsanız fakat yoğurdunuzun mayası bir türlü tutmuyorsa endişelenmeyin. İşte evde yoğurt mayalamanın doğal yolları...

2

Yoğurtların evlerde hazırlanması daha sağlıklı bir seçenek olarak görülüyor. Özellikle son yıllarda artan evde yoğurt mayalama alışkanlığını sizler de denemek istiyorsanız fakat yoğurdunuzun mayası bir türlü tutmuyorsa endişelenmeyin. İşte evde yoğurt mayalamanın doğal yolları...

3

Son yıllarda evde yoğurt hazırlama alışkanlığı oldukça yaygın bir hale gelmiş durumda. Probiyotik özelliklerinin daha güçlü olmasından dolayı hazır yoğurda göre daha sağlıklı sayılan ev yapımı yoğurtları hazırlamak ve faydalarından yararlanmak isteyenlerin en zorlandığı kısım ise yoğurdun mayalanma süreci oluyor. Eğer sizler de uğraştığınız halde yoğurdunuz beklediğiniz gibi mayalanmıyorsa o halde bazı doğal yöntemler kullanabilirsiniz. Evlerde basit şekilde uygulanan doğal yöntemler yemek tarifleri tüyoları içerisinde yer alıyor. Bu sayede sizler de kolayca yoğurt mayalayabilirsiniz. İşte evde yoğurt mayalamanın püf noktası sayılan doğal yöntemler:

4

Önceden hazırlanmış yoğurt kullanmak: Sütü kaynatıp parmağınızı yakmayacak ılıklığa gelene kadar bekletiniz. Bir kâseye 1–2 yemek kaşığı taze ve katkısız yoğurt alınız. Üzerine bir kepçe ılık süt ekleyip karıştırarak yoğurdu inceltiniz. Hazırladığınız karışımı süte ekleyip fazla karıştırmadan kapağını kapatınız. Kabı sararak sıcak bir ortamda 6–8 saat mayalanmaya bırakınız

5

Nohut eklemek: Bir avuç çiğ nohudu iyice yıkayınız. Kaynamış ve ılımış sütten bir kavanoza alıp nohutları içine ekleyiniz. Kavanozun ağzını kapatıp sıcak bir yerde 1 gece bekletiniz. Ertesi gün oluşan mayalı sütten 1–2 yemek kaşığı alınız. Bu karışımı yoğurt mayası olarak kullanınız.

6

Tuz dökmek: Sütü kaynattıktan sonra uygun ılıklığa gelmesini bekleyiniz. Bir kâseye yoğurt mayasını alıp içine bir çay kaşığının ucuyla doğal kaya tuzu ekleyiniz. Bir kepçe ılık sütle mayayı açınız. Hazırladığınız karışımı süte ekleyiniz. Kabı sararak yoğurdun daha sağlam ve dengeli mayalanmasını sağlayınız.

7

Bal koymak: Sütü kaynatıp ılımaya bırakınız. Bir kâseye yoğurt mayasını alınız. İçine yarım çay kaşığı doğal bal ekleyiniz. Bir kepçe sütle karıştırıp mayayı süte ilave ediniz. Kabı sararak mayalanmaya bırakınız ve yoğurdun daha hızlı tutmasını sağlayınız.