AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Dev yardımcıları sofranıza koyun... Kışın yardımcı besinleri: Bağışıklığı ayağa kaldırıyor

Uzman isimlerin tavsiyeleriyle artık vücudumuz işte şimdi şifaları buldu... Bağışıklığı düzenleyen ve dengeleyen besinlere kulak verilmeli. Bu besinler polifenol içeriyor. Renkli ve parlak bu gıdalar enfeksiyonu çökertiyor. İşte detaylar...

2

Uzman isimlerin tavsiyeleriyle artık vücudumuz işte şimdi şifaları buldu... Bağışıklığı düzenleyen ve dengeleyen besinlere kulak verilmeli. Bu besinler polifenol içeriyor. Renkli ve parlak bu gıdalar enfeksiyonu çökertiyor. İşte detaylar...

3

Havalar soğuyup kış ayları yaklaşmışken, hastalıklara karşı iyi beslenerek önlem alabiliriz. Sonbaharda beslenme düzenimize her zaman olduğundan daha çok dikkat etmeli, bağışıklık sistemimizi güçlendirmeliyiz. Bu konuda sizlere yardımcı olacak besinleri ve bilgileri derledik...

4

Uzmanlar, bağışıklık sistemini güçlendiren en önemli doğal bileşiklerden birinin polifenoller olduğunu belirtti. Parlak renklere ve hafif acı tada sahip olan bu maddeler, kardiyovasküler sistemi koruduğu ve vücudu enfeksiyonlara karşı dirençli hale getirdiği belirtildi.

5

Polifenol açısından zengin yiyecek ve baharatlar şöyle sıralandı: Karanfil Maydanoz Dereotu Kişniş Yaban mersini Patlıcan Tarçın Zerdeçal Aronya Keten tohumu

6

Adaçayı Nane Çilek Kahve

7

Hastalıklara karşı öne çıkan yöntemlerden biri de arı ürünleri oldu. Propolisin tentür, merhem, sprey veya özüt şeklinde kullanılabildiği, özellikle bağışıklığı güçlendirmek için dahili olarak tercih edildiği bildirildi. Arı sütünün ise dil altına yerleştirilerek tamamen çözüldüğünde en yüksek faydayı sağladığı ortaya çıktı.

8

Uzmanlar, sonbaharda özellikle A, E, D ve C vitaminleri ile çinko ve selenyumun bağışıklık için kritik olduğunu vurguladı. Bu vitamin ve minerallerin vücudu kışa daha dayanıklı hale getirdiği kaydedildi. BAĞIRSAK SAĞLIĞI BAĞIŞIKLIĞI BELİRLİYOR Uzmanlar bağırsak florasının bağışıklıkla doğrudan ilişkili olduğu fast food, tatlı ve hamur işlerinin yararlı bakterilere zarar verdiği, düşük şekerli sebze ve meyvelerle fermente süt ürünlerinin ise sağlıklı mikrofloranın korunmasına yardımcı olduğunu açıkladı.