AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Kestaneyi fırına atmadan önce suyuna 1 kaşık atın! Meğer kestane bu yüzden daha... Püf noktası!

Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti için bu pratik bilgiyi bir yere not etmeniz gerekiyor.

2

Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti için bu pratik bilgiyi bir yere not etmeniz gerekiyor.

3

Kış geldi ve kestane kokuları yayılmaya başladı. Kestane yerken en çok zorlanılan şey kestaneyi kabuğundan ayırmak, diğer bir tanıma kestaneyi soymak. Mutfakta sık kullanılan basit bir yöntem sayesinde kestaneleri çok daha kolay soymak mümkün.

4

İşte kestaneyi kolay soymanın formülü…

5

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kestane, tadı kadar soyulmasıyla da meşhur.

6

Kızartırken ya da haşlarken kabuğunun zor ayrılması birçok kişinin canını sıkıyor.

7

Ancak mutfakta sık kullanılan basit bir yöntem sayesinde kestaneleri çok daha kolay soymak mümkün.

8

Kestaneleri fırına sürmeden önce birkaç dakika suda bekletmek, kabuğun yumuşamasına yardımcı oluyor.

9

Bu suyun içine eklenecek 1 yemek kaşığı tuz ise fark oluşturan asıl detay.

10

Tuzlu su, kestanenin hem dış kabuğunu hem de iç zarını gevşeterek piştikten sonra kabuğun tek hamlede ayrılmasını sağlıyor.

11

Kestanelerin kabuklarına bıçakla çizik attıktan sonra derin bir kaba alın.

12

Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve suya 1 yemek kaşığı tuz ilave edin.

13

Kestaneleri bu suda yaklaşık 15–20 dakika beklettikten sonra kızartabilir ya da fırına verebilirsiniz.

14

Pişirme sonrası kabukların çok daha rahat soyulduğunu fark edeceksiniz. Bu pratik yöntem sayesinde hem zamandan tasarruf edebilir hem de kestanenin keyfini zahmetsizce çıkarabilirsiniz.