AKİT MENÜ

Medya

Kuruluş Osman'da Ertuğrul Bey'i neden Engin Altan Düzyatan oynamıyor?

Engin Altan Düzyatan, son olarak "Kuruluş Osman'a geri dönecek misin?" sorusuna yanıt veren Engin Altan Düzyatan şunları söylemişti;

2020-06-04 14:44:46
1

Kuruluş Osman dizisinde bomba bir gelişme yaşandı. Kuruluş Osman dizisinde en çok merak edilen Ertuğrul Gazi rolünü kim oynayacak? sorusu yanıtını buldu.

2

Yayınlandığı dönemde reyting rekorları kıran Engin Altan Düzyatan’ın “Diriliş Ertuğrul” adlı dizide oynadığı Ertuğrul Gazi’nin yaşlılığını kimin oynayacağı belli oldu.

3

Ediz Hun, ‘Kuruluş Osman’ dizisinde Ertuğrul Gazi’nin yaşlılığını oynayacak.

4

Osmanlı Devleti’nin kuruluşunu anlatan “Diriliş Ertuğrul” dizisinin devamı olan “Kuruluş Osman”ın kadrosuna aktör Ediz Hun da dahil oldu.

5

Hun, Burak Özçivit’in Ertuğrul Gazi’nin oğlu Osman Gazi’yi canlandırdığı “Kuruluş Osman”ın yapım şirketiyle prensipte el sıkıştı.

6

Oyuncu dizide sık sık adı geçen ancak hiç yüzü gösterilmeyen Ertuğrul Gazi’nin yaşlılığını oynayacak.

7

Dizinin ilerleyen bölümlerinde Burak Özçivit’in hayat verdiği Osman Gazi, Ediz Hun’un canlandırdığı babası Ertuğrul Gazi’yi Konya’da ziyarete gidecek ve ondan nasihatler alacak.

8

Ertuğrul Bey rolüne Ediz Hun'un seçilmesinin ardından Kuruluş Osman sevenleri, Ertuğtul Bey rolünü neden Diriliş Ertuğrul dizisinde oynayan Engin Altan Düzyatan'ın oynamadığını araştırmaya başladı.

9

Engin Altan Düzyatan, son olarak "Kuruluş Osman'a geri dönecek misin?" sorusuna yanıt veren Engin Altan Düzyatan şunları söylemişti;

10

"Orası çok severek çalıştığım, çok güzel bir işti. Biz bir işi sonlandırdık, yeni bir işe başlandı. Orada çalışan ekip arkadaşları benim arkadaşlarım. Hala aynı ekip devam ediyor. Sağ olsunlar, görüyorum takip ediyorum, çok da beğeniyorum.

11

Bu plan meselesi, böyle bir planla ayrılmamıştık oradan, sonuçta bu başka bir dizi aslında yeni bir dizi. Değerlendiririz bakarız, ederiz. Şu an için öyle bir durum yok. Biraz dinlenmek istiyorum"

12

Düzyatan, "Sevdiğimiz arkadaşlarımız, ne kadar güzel bizim yaptığımız bir işi devam ettiriyorlar, bunlar iki farklı iş, ben çok severek izliyorum. Hayırlısı olsun" şeklinde konuşmuştu.

13

Engin Altan Düzyatan, artık tarihi dizilerde yer almasının 5 şartını şöyle açıklamıştı;

14

Rol kendisini zorlamalı.

15

Daha önce canlandırdığı bir rol olmamalı.

17

Toplumda etki bırakmalı.

18

Canlandıracağı karakter kendisini tatmin edebilmeli.

19

Senaryo çok etkili olmalı