AKİT MENÜ

Sağlık

Baharatların inanılmaz faydaları

Besinlere tat katmak için mutfağımızın baş tacı olan baharatların tatlandırma dışında da görevleri olduğunu biliyor muydunuz?

1

Besinlere tat katmak için mutfağımızın baş tacı olan baharatların tatlandırma dışında da görevleri olduğunu biliyor muydunuz?

2

Tarçın: İnsülin direnci olan kişiler için vücudun şeker ihtiyacını azaltır. Meyvelerin üzerine bir tatlı kaşığı olarak eklendiğinde metabolizma üzerine olumlu etki yapar.

4

Kekik: Et yemeklerinin vazgeçilmezi olan kekik mideyi rahatlatarak gaz oluşumunu önler. Kan kolesterolünü düşürür.

5

Pul biber/Kırmızıbiber: Kapsaisin adlı metabolizmayı hızlandıran bir antioksidan içeren pul biberi sık sık tüketebilirsiniz ancak yine de tüketiminize dikkat edin; çünkü pul biber de bir miktar tuz içerir.

6

Zerdeçal: En çok da curcumin etken maddesi nedeniyle, antioksidan, antiviral, antienflamatuar etkilere sahiptir. Bazı çalışmalara göre; mide ülseri, Alzheimer ve yüksek kolesterole karşı da koruyucu etkisi var

7

Kimyon: Bitkisel demir için iyi bir kaynaktır. Özellikle kurubaklagillerin sindirimi sırasında gazı yok etmek için ilk başvurulan baharat.

8

Zencefil: Serbest radikalleri temizlemeyerek kanserden korunmamıza yardım eder. Doğal diüretik.

9

İsot: Bağışıklık sistemini güçlendirir, kan akışını hızlandırır ve direnci artırır.

10

Nane: Folik asitten zengin koyu yeşiller grubunda yer alır. Özellikle tazeyken su ihtiyacınızı karşılar, hazımsızlığın, mide bulantısının ve midedeki gazın azalmasına yardımcı olur.