Sağlık
Baharatların inanılmaz faydaları
Besinlere tat katmak için mutfağımızın baş tacı olan baharatların tatlandırma dışında da görevleri olduğunu biliyor muydunuz?
Sağlık
Besinlere tat katmak için mutfağımızın baş tacı olan baharatların tatlandırma dışında da görevleri olduğunu biliyor muydunuz?
Besinlere tat katmak için mutfağımızın baş tacı olan baharatların tatlandırma dışında da görevleri olduğunu biliyor muydunuz?
Tarçın: İnsülin direnci olan kişiler için vücudun şeker ihtiyacını azaltır. Meyvelerin üzerine bir tatlı kaşığı olarak eklendiğinde metabolizma üzerine olumlu etki yapar.
Kekik: Et yemeklerinin vazgeçilmezi olan kekik mideyi rahatlatarak gaz oluşumunu önler. Kan kolesterolünü düşürür.
Pul biber/Kırmızıbiber: Kapsaisin adlı metabolizmayı hızlandıran bir antioksidan içeren pul biberi sık sık tüketebilirsiniz ancak yine de tüketiminize dikkat edin; çünkü pul biber de bir miktar tuz içerir.
Zerdeçal: En çok da curcumin etken maddesi nedeniyle, antioksidan, antiviral, antienflamatuar etkilere sahiptir. Bazı çalışmalara göre; mide ülseri, Alzheimer ve yüksek kolesterole karşı da koruyucu etkisi var
Kimyon: Bitkisel demir için iyi bir kaynaktır. Özellikle kurubaklagillerin sindirimi sırasında gazı yok etmek için ilk başvurulan baharat.
Zencefil: Serbest radikalleri temizlemeyerek kanserden korunmamıza yardım eder. Doğal diüretik.
İsot: Bağışıklık sistemini güçlendirir, kan akışını hızlandırır ve direnci artırır.
Nane: Folik asitten zengin koyu yeşiller grubunda yer alır. Özellikle tazeyken su ihtiyacınızı karşılar, hazımsızlığın, mide bulantısının ve midedeki gazın azalmasına yardımcı olur.