AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

En iyi akıllı telefonlar kapışıyor!

İlk olarak genel bir teknik özellikler listesi verelim. Tabii fiyatlarıyla birlikte değerlendirmekte fayda var.

2015-06-27 20:01:43
2

İlk olarak genel bir teknik özellikler listesi verelim. Tabii fiyatlarıyla birlikte değerlendirmekte fayda var.

3

Her nekadar Galaxy S6 birinci olsa da iPhone 6 da gayet iyi bir performans sergilemiş. 'Saf Android' Nexus'un hali ise içler acısı.

4

LG G4'ün en iddialı olduğu yer zaten kamerası. Keza ön kamera performansında da bizce en iyi model G4. Samsung ve iPhone'da gayet iyiler. Nexus yine sürünüyor.

5

Samsung'un kendi üretimi olan yongaseti ile harikalar yarattığını söyleyebiliriz. 2K çözünürlüğündeki Galaxy S6, 1080P iPhone ile aynı kareyi yakalamış ki bu da aslında gerçek birincinin sadece Samsung olduğunu gösterir.

6

Tablo yine aynı. Samsung açık ara yapmış. Zenfone 2'nin durumu hiç parlak sayılmaz.

7

Samsung birinci, Zenfone 2 sonuncu. iPhone 6'nın da durumu pek iyi değil keza.

8

Sentetik testlere aldırmamak gerek pek. Manipülasyona oldukça açıklar çünkü. Referans alınmasını pek de tavsiye etmiyoruz.

9

Samsung Galaxy S6Edge tek kelimeyle harikalar yaratmış. Asus Zenfone 2 ise tam bir hayal kırıklığı. Haydi yurtdışında uygun fiyatlandırması ile bir dereceye kadar fp'ye oynayabilir ama Türkiye'deki fahiş fiyatlandırması ile kesinlikle uzak durulması gereken bir tercih.

10

Her ne kadar 'resmi' sıralama böyle olsa da bize sorarsanız tek galip var o da Galaxy S6. iPhone zaten başka bir platform olduğundan aslında aynı kapta değerlendirmemek gerek. Ama donanım bileşenlerinin gücüyle birlikte değerlendirirsek Apple'ın ne harika bir ekosisteme sahip olduğu ortaya çıkıyor. akipleri 4+4 çekirdekle yarışırken, sadece çift çekirdekli işlemci ve dahası 1GB RAM ile gelen iPhone 6'nın bu başarısının altındaki temel sebep ise iOS'un kapalı devre bir sistem olması. Zenfone 2 ise demin de söylediğimiz gibi tam bir hayal kırıklığı.