AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

Samsung'un en incesi çıktı!

Samsung, geçtiğimiz hafta resmi tanıtımını gerçekleştirdiği yeni akıllısı Galaxy A8'i satışa sundu.

2015-07-14 18:48:11
1

Samsung, geçtiğimiz hafta resmi tanıtımını gerçekleştirdiği yeni akıllısı Galaxy A8'i satışa sundu.

2

Modelin en önemli özelliği, 5.94 mm'lik kalınlığı ile Samsung'un şimdiye kadar ürettiği en ince model oluşu.

3

Samsung'un Galaxy A8'de ​yer verdiği 16MP çözünürlüğündeki arka kamerası f/1.9 diyafram aralığı ile oldukça sağlam bir potansiyel vaat ediyor. Bununla beraber yongasetinin destek vermemesinden ötürü 4K video kaydı mevcut değil.

4

Modelin Çin'de satışa sunulacak olan versiyonu çift SIM kart desteği de sunacak. Bize gelecek olan muhtemelen tek SIM'lisi olur.

5

Kasanın arka tarafı gördüğümüz gibi klasik Samsung çizgileri taşıyor. Eğer camın kullanıldığı premium tasarım istiyorsanız gözünüzü Galaxy S6/S6 Edge veya Note 5 gibi amiral gemilerine çevirmeniz gerek. Tabii fiyat da %50 kadar artar o modellerde.

6

Model, ​5.7-inç büyüklüğünde (1920x1080) Super AMOLED ekrana sahip. Snapdragon 615 yongasetini bu çözünürlükle birleştirdiğimiz zaman oyunlarda da 'yeterli' performansı alabileceğinizi söyleyebiliriz. Selfie'ciler için de 5MP'lik geniş açılı bir kamera var. Dilersek, FHD@30 kare video kaydı da yapabiliyoruz.

7

Parmak izi sensörü de unutulmamış. Android 5.0 ile birlikte dahili destek geldiği için artık çok daha stabil bir kullanım sunuyor. Tabii bu stabilite Samsung'a özel değil. Yapmamız gereken ana ekran tuşuna basıp parmak izimizi tanıtmaktan ibaret.

8

Antutu puanından yola çıkar ve kafanızda şekillenmesi için örneklendirmeye gidecek olursak modelin HTC One M7 ile LG G2 arasında bir performansa sahip olacağını söylememiz mümkün. Yani telefondan harikalar beklemeyen genel (hatta üst) kullanıcı kitlesi için ideal bir seçim.

9

Gördüğümüz üzere, siyah, beyaz ve altın renk seçenekleri ile raflardaki yerini alan modelin ilk durağı Çin pazarı oldu. Fiyatı 480 dolar. Ülkemize girişi tahminimizce en geç önümüzdeki ayda gerçekleşir. Fiyatsa muhtemelen 2,000-2,200 TL aralığında şekillenir.​