AKİT MENÜ

Yaşam

Bu yemeklerin görüntüsü bile mide bulandırıcı!

Herkesin damak zevki farklıdır sözüne katılıyoruz. Ancak öyle tarifler var ki bırakın yemeyi adını bile duymak tüyleri diken diken edebiliyor. İşte insanın tüylerini ürperten yemekler... 1. Kızarmış Tarantula - Kamboçya - Büyük, tüylü bacaklı ve zehirli bir örümcek olan tarantula Kamboçya mutfağında kızartılarak hazırlanıyor. Üstelik tadının enfes olduğunu söyleyenler de mevcut. Sarımsak ve tuzlu bir sosa bandırılıp kızgın yağa atılarak hazırlanan kızarmış tarantulanın genellikle sadece kolları ve üst gövdesi yeniliyor.

2

Herkesin damak zevki farklıdır sözüne katılıyoruz. Ancak öyle tarifler var ki bırakın yemeyi adını bile duymak tüyleri diken diken edebiliyor. İşte insanın tüylerini ürperten yemekler... 1. Kızarmış Tarantula - Kamboçya - Büyük, tüylü bacaklı ve zehirli bir örümcek olan tarantula Kamboçya mutfağında kızartılarak hazırlanıyor. Üstelik tadının enfes olduğunu söyleyenler de mevcut. Sarımsak ve tuzlu bir sosa bandırılıp kızgın yağa atılarak hazırlanan kızarmış tarantulanın genellikle sadece kolları ve üst gövdesi yeniliyor.

3

2. Yüzyıllık yumurta - Çin - Milenyum yumurtası olarak da adlandırılan ördek veya tavuk yumurtaları kül, kil ve tuzdan hazırlanan özel bir karışım içerisinde aylarca bekletiliyor. İşlem sonrasında yumurtanın beyazı kahverengi jöle kıvamında bir hal alıyor ve sarısı yeşil renge dönüyor.

4

3. Balut - Filipinler - Balut, döllenmiş ördek yumurtasından yapılan ilginç bir yemek. Yani içerisinde canlı bir ördek yavrusunun bulunduğu yumurtalar kaynatılıyor ve servis ediliyor. 17. günlük yumurtadan hazırlanan bu yemek Filipinler'i ziyaret ettiğinizde karşınıza çıkabilir.

5

4. Durian - Çin - güneydoğu Asya'da yetişen bu meyve görünüşüyle deniz kestanesine benziyor. Sarı rengi lezzetli hissi uyandırsa da kokusu öyle dayanılmaz ki havaalanına girişi bile yasaklanmış. Kokusunun lağım, çürümüş et ve kirli çoraba benzediği söyleniyor.

6

5. Escamoles - Meksika - Dev siyah bir çeşit karınca yumurtasından hazırlanan bu yemeğin keçi peyniri tadına sahip olduğu söyleniyor.

7

6. Kan çorbası - Vietnam - Vietnam'ın geleneksel çorbası olan Tiet Cahn yani Kan Çorbası, tavuk kursağı, çiğ ördek kanı ve bir kaç baharat ile hazırlanıyor. Yemeden önce dondurulması ve jöle kıvamına gelmesi bekleniyor.

8

7. Canlı Kobra Kalbi - Vietnam - Vietnamlılardan ilginç bir yemek daha. Geleneksel olarak adlandırılmasa da Vietnam'ın bazı kesimlerinde kobranın güç ve kudretini alacağına inanan insanlar tarafından tüketiliyor. Yenildiği esnada hala atıyor olmasına özen gösteriliyor.

9

8. Akrep Çorbası - Çin - Çin'in güneyine ait bu geleneksel çorbada akrep kullanılıyor. Pişirilirken zehri yok edilen çorbayı sadece görmek bile pek çok kişiyi ürkütmeye yetiyor.

10

9. Casu Marzu - İtalya - Canlı sinek larvalarıyla dolu fermente bir koyun peyniri olan Casu Marzu, oldukça sert ve aromalı bir tada sahip.