AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Boza nasıl hazırlanır? Boza nasıl yapılır tarifi

Boza nasıl yapılır? sorusu kıç aylarının en güzel içeceklerinden biri olan boza severler tarafından merak ediliyor. Yoğun bir şekilde B vitamini barındıran boza, protein ve karbonhidrata sahip olunması oldukça yoğun bir besin maddesidir. Havaların soğumasıyla birlikte içleri ısıtan boza hazırlanışı da bir hayli araştırılmakta. Peki boza nasıl yapılır, boza nasıl pişirilir? İşte boza tarifi.

2

Boza nasıl yapılır? sorusu kıç aylarının en güzel içeceklerinden biri olan boza severler tarafından merak ediliyor. Yoğun bir şekilde B vitamini barındıran boza, protein ve karbonhidrata sahip olunması oldukça yoğun bir besin maddesidir. Havaların soğumasıyla birlikte içleri ısıtan boza hazırlanışı da bir hayli araştırılmakta. Peki boza nasıl yapılır, boza nasıl pişirilir? İşte boza tarifi.

3

Bilinen en eski Türk içeceği olan boza, kış aylarının vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Bozanın faydaları saymakla bitmiyor. Boza prebiyotik kaynağıdır. Bağırsak sistemine faydası çoktur. Birçok vitamin içerir ve enerji verir. Kış hastalıklarından korur ve öksürüğü keser. Emziren annelere de süt sağlar.

4

Bilinen en eski Türk içeceği olan boza, kış aylarının vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Bozanın faydaları saymakla bitmiyor. Boza prebiyotik kaynağıdır. Bağırsak sistemine faydası çoktur. Birçok vitamin içerir ve enerji verir. Kış hastalıklarından korur ve öksürüğü keser. Emziren annelere de süt sağlar.

5

Boza tarifi Nasıl yapılır? Bulguru büyük bir tencereye koyun. Üzerine 12 bardak su ekleyin ve kabı kapalı olarak oda sıcaklığında bir gece bekletin. Beklettiğiniz bulguru kısık ateşte 1 saat pişirin. Mutfak robotundan geçirdikten sonra süzgeçten de geçirin.

6

Buzdolabına koyun. Süzgecin üzerinde kalan bulguru yeniden tencereye koyun ve 8 bardak su ilave edin. Kısık ateşte bir saat kadar daha pişirin. Süzgeçten geçirip buzdolabına koyun. Diğer bir yanda unu küçük bir tencereye koyup üzerine 2-3 bardak su koyun ve kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya dek pişirin.

7

Ateşten alıp içine 2 çorba kaşığı şeker koyup eriyinceye dek karıştırın. Ilınınca içine yoğurt katın. Mayayı çeyrek bardak ılık suda ezip 5 dakika bekletin ve yoğurt karışımına katın. Ilık ortamda 30 dakika bekletin. Mayalı karışımı ezilmiş bulgura ekleyip oda sıcaklığında yaklaşık 1-2 gün bekletin ve ara sıra karıştırın. Vanilya ve kalan şekeri ekleyip şeker iyice eriyinceye dek karıştırın. Üzerine koyduğunuz tarçın ve birkaç leblebiyle servis edebilirsiniz.