AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Sarımsak turşusu tarifi nasıl yapılır? Doğal antibiyotik

Bir soğanlı bitki türü olan sarımsak, yıllık bir bitkidir. Germanyum ve selenyum bakımından zengin topraklarda yetişen sarımsak bitkisi Türkiye'de en fazla Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde yetişmektedir. Raf ömrü uzun olan sarımsağın kokusu da oldukça keskindir.

2

Bir soğanlı bitki türü olan sarımsak, yıllık bir bitkidir. Germanyum ve selenyum bakımından zengin topraklarda yetişen sarımsak bitkisi Türkiye'de en fazla Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde yetişmektedir. Raf ömrü uzun olan sarımsağın kokusu da oldukça keskindir.

3

Sarımsağın faydaları nelerdir, nelere iyi gelir? Sarımsak, yemeklerde bir lezzetlendirici olarak yaygın olarak kullanılır, ancak aynı zamanda eski ve modern tarih boyunca bir ilaç olarak da kullanılmıştır. Çok çeşitli hastalık ve durumları önlemek ve tedavi etmek için sarımsak en büyük destekçi olmuştur. Sarımsak Allium cinsine aittir ve soğan, rakkyo (Asya'da bulunan bir soğan), yeşil soğan, bıçak, pırasa ve soğancıkla yakından ilgilidir. Binlerce yıldır insanlar tarafından kullanılmış ve Eski Mısır'da hem mutfak hem de sağlık ve tedavi yararları için kullanılmıştır.

4

Cildi tazeleyen sarımsak turşusu, ciltte akne ve sivilce oluşumunu engeller. Antioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklardan korur. Sarımsak turşusu enerji verdiği için yağ yakımında etkilidir. Bu turşunun en büyük faydalarından birisi, akciğerde enfeksiyon oluşumunu engellemesidir. Peki, sarımsak turşusu nasıl yapılır?

5

Doğal antibiyotik sarımsak turşusu tarifi için malzemeler- 300-350 ml 2 adet kavanoz için; 500 gram sarımsak- Her 1 kavanoz için 1 tatlı kaşığı tuz (kaya ve turşu tuzu)- Her 1 kavanoz için çeyrek çay bardağı sirke- Üzeri geçecek kadar içme suyu-

6

Doğal antibiyotik sarımsak turşusu tarifi nasıl yapılır? Sarımsakları tanelerine ayırın bir kaba alarak üzerine geçecek kadar su ilave edip 30 dakika dinlendirelim (bu işlem sayesinde kabukları daha hızlı çıkıyor). Daha sonra suyu dökelim sarımsakları sudan geçirelim. Elle veya bıçak yardımıyla kabuklarını soyup tekrar sudan geçirelim. Kavanoza alalım. Her bir kavanoza 1 tatlı kaşığı kaya tuzu veya kalın turşu tuzu. Ve çeyrek çay bardağı sirke ilave edelim. Sonra sarımsakların üzerine geçecek kadar içme suyu ilave edelim. Yeni kapakla sıkıca kapatalım. 2/3 defa ters düz yapın. Güneş görmeyen serin bir yerde 10/15 gün bekletelim. Afiyet olsun.