AKİT MENÜ

Kadın - Aile

'Akşama ne pişirsem?' diye düşünenlere pratik yemek tarifleri

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, kolay yemek, tatlı, hoşaf tarifleri…

2

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, kolay yemek, tatlı, hoşaf tarifleri…

3

Tarhana besin değeri olarak da oldukça yüksek değere sahiptir ve sağlığa yararlı bir üründür. Mineral, protein, kalsiyum, demir, potasyum, magnezyum gibi mineralleri içerir ve birçok hastalık için iyileştirici özelliğe sahiptir. Tarhana çorbası tarifi..

4

Malzemeler: 250 gram tarhana, 150 gram su, 1 tutam tuz, 1 tutam kekik, 1 tutam karabiber, Tarhana çorbası nasıl yapılır? 250 gr tarhanamızı derin bir kaba alıyoruz. İçerisine bir miktar su koyup karıştırıyoruz. Baharatları ve tuzu ekliyoruz ve arıştırıyoruz. Yavaşça su eklemeye devam ediyoruz. Hamurdan biraz yumuşak bir kıvamı olması gerek. Bu kıvama gelene kadar suyu dikkatlice az az ekleyin. Fırınınızı öncede 160 dereceye ayarlayın. Açtığımız hamurun üzerindeki yağlı kağıdı alın ve fırına koyun. 20 dakika kadar pişirin. Kontrol etmeyi unutmayın. Muhtemelen kenarları daha ince açacağınız için kenarlarda kararma olursa koparın ve ortası iyi pişene kadar pişirmeye devam edin. Fırından çıkardıktan sonra 20 dakika soğumasını bekleyin Afiyet olsun.

5

İçeriğinde B1 vitamini, magnezyum ve folat içeren bulgur sinir sistemi ve sindirim sistemi için önemli rol oynar. Bulgur yüksek oranda mineral ve vitamin barındırdığı için bağırsakların düzenli ve sağlıklı çalışmasını sağlar. Kabızlığı önleyen bulgur aynı zamanda zihni dinlendirir ve yüksek oranda enerji sağlar. Sebzeli bulgur pilavı tarifi…

6

Yapımı için malzemeler: 1 su bardağı pilavlık bulgur, 1 adet patates, 1 adet kuru soğan, 2 adet sivri biber, 1 adet domates, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2,5 su bardağı su, Zeytinyağı, Sebzeli bulgur pilavı tarifi nasıl yapılır? İlk olarak soğan ve biberleri ince ince doğrayın. Patates ve domatesi de soyup küçük küpler halinde doğrayın. Soğanı tenceye alın ve zeytinyağında kavurun. Daha sonra biber ve patatesleri de ilave edin. Sebzeleri kavurduktan sonra salça ve domatesi de ekleyip güzelce karıştırın. Domatesler yumuşayana kadar pişirin. Ardından yıkanmış bulguru tencereye ekleyin ve güzelce karıştırın. Son olarak sıcak su ve tuzu da ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

7

İstiridye mantar sote tarifi nasıl yapılır? İstiridye mantar sote tarifi için malzemeler; 3 yemek kaşığı zeytinyağı, Yarım kilo istiridye mantarı, 1 yemek kaşığı tereyağı, Tuz, Karabiber, 1 yemek kaşığı ince kıyılmış sarımsak, 1 çay kaşığı kekik, 1,5 yemek kaşığı limon suyu (taze sıkılmış), 3-4 damla elma sirkesi, 2-3 sap ince kıyılmış maydanoz, İstiridye mantar sote tarifi nasıl yapılır? Mantarları yıkayıp resimde görüldüğü şekilde doğrayın. Yıkanan mantarları suyunu alması için mutfak havlusunun üzerine serin. Büyükçe bir teflon tavayı ısıtın ve üzerine zeytinyağını ilave edin. Kısık ateşte ısınan tavaya mantarları bırakın ve her mantarın tavada yer bulmasını sağlayın. (üst üste gelirse suyunu bırakır, içi sulu kalsın istiyoruz) Tavaya bırakılan mantarlar kızarmış görüntüye sahip olana kadar çevirmememiz gerekiyor, bir tarafı kızardıktan sonra diğer tarafın da kızarmasını sağlayın. Mantarları sık sık çevirmeyin yoksa suyunu bırakır ve kuru bir mantar sote olur. Gerekirse 1-2 kaşık daha yağ ilave edebilirsiniz. Eğer mantar sotelenirken sulu kalmışsa bir kağıt havlunun üzerine alınıp, suyu çektirilebilir. Bütün mantarlar aynı anda tavaya sığmayacaktır. Pişmiş olanları tabağa alıp üzerini alüminyum folyo ile kapatın. (soğumaması için) Ben 4 turda pişirdim. Tüm mantarlar pişince (Pişirme mantarlar iyice kahverengi renk alana kadar sürmeli), tabağa aldıklarınızı da tavaya alın. Mantarların üzerine tereyağını ilave edip, sırasıyla tuz, karabiber ve sarımsakları da ilave edin. Sarımsaklar renk değiştirdikten sonra; kekik, limon suyu ve elma sirkesini de ilave edip, kısık ateşte sirke buharlaşana kadar pişirin.En son maydanozu serpip, karıştırın.

8

Mütebbel nedir? Ortadoğu, özellikle de Lübnan mutfağı dünyanın en zengin, en lezzetli mutfaklarından biridir. Mütebbel, közlenmiş patlıcan ve tahinin mükemmel uyumu bir lezzet. Özellikle de et yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Bu nefis mezeyi hazırlarken limon yerine nar ekşisi de kullanabilirsiniz. Akşam sofranızın yıldızı olacak.

9

Mutlaka deneyin, çok beğeneceksiniz… Mütebbel tarifi nasıl yapılır? Patlıcanları közleyip soğuması için bekletin. Kabuklarını soyup ince ince doğrayın ve bir kaseye alın. Sarımsakları da ezip patlıcanların üzerine ekleyin. Daha sonra tahin, limon suyu, yoğurt, zeytinyağını, karabiber ve tuzu da ilave edip karıştırın. Servis tabağına alın ve dilerseniz üzerini maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...

10

Eski zamanlarda 'pirinç çorbası' olarak bilinen sütlaç, her yemeğin yanına yakışır. Fırında sütlaç tatlısı tarifi. Yapımı için malzemeler: 5 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, 1 çay bardağı pirinç, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı mısır nişastası, 2 su bardağı su, 1 paket vanilya.

11

Fırında sütlaç tatlısı tarifi nasıl yapılır? Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra orta ateşte suları çekilene kadar haşlayın. Soğuk süt ve şekeri tencerede şeker eriyinceye kadar karıştırın. Ardından tencereyi ocağa alıp kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca içine vanilyayı da ilave edin. 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra içine haşlanmış pirinçleri ekleyin. Yumurtanın sarısını beyazından ayırın. Mısır nişastasını suyla ezip içine yumurta sarısını ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar iyice karıştırın. Yumurtalı karışıma kaynamış sütten ekleyip ılıştırdıktan sonra tüm malzemeyi birleştirin ve hızlıca karıştırın. Sütlacı güveçlere ya da ısıya dayanıklı fırın kaplarına bölüştürün. Güveçleri derin bir fırın tepsisine birbirine değmeyecek şekilde yerleştirip tepsiye kaselerin yarısına gelecek şekilde su doldurun. Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Tepsiyi fırına verip sütlaçları 15 dakika kadar pişirin. Üstleri kızaran sütlaçları fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin. Ardından buzdolabına kaldırıp iyice soğutun. Afiyet olsun

12

Kuru erik hoşafı tarifi için malzemeler: 250 gr kuru siyah erik 1 su bardağı toz şeker 5 su bardağı su Nohut kadar limon tuzu Kuru erik hoşafı tarifi nasıl yapılır? Erikleri yıkayın .Sonra erikleri ve suyu tencereye koyun .Orta ateşe alın .10 dk kaynadıktan sonra şekeri ekleyin. Ocağın altını kısın. 20 dk daha pişirin. Limon tuzunu ekleyin .Karıştırın. Ocağın altını kapatın .Soğuyunca servis tabaklarına alın.