AKİT MENÜ

Ramazan

İşte uzun süre tok tutan 7 yiyecek! Bu besinler açlığı engelliyor

Saatlerce aç kalınacak Ramazan Ayı'nda hem sağlıklı hem de tok tutan besinlerin sahurda ve iftarda tercih edilmesi gerekiyor. Özellikle bu ayda beslenme konusunda oldukça dikkatli olunmalı. İşte uzun süre tok tutan 7 yiyecek...

2022-04-03 22:03:48
2

Saatlerce aç kalınacak Ramazan Ayı'nda hem sağlıklı hem de tok tutan besinlerin sahurda ve iftarda tercih edilmesi gerekiyor. Özellikle bu ayda beslenme konusunda oldukça dikkatli olunmalı. İşte uzun süre tok tutan 7 yiyecek...

3

Yüksek kaliteli protein kaynağı olan yumurta ramazanda dengeli beslenmeye destek veriyor. Protein kaynağı yumurtaya sahur menünüzde yer vermeye özen gösterin. Haşlanmış ya da poşe yumurta tüketebilirsiniz.

4

Yulaf; tok tutucu özelliği ve kolesterol düşürmedeki önemli etkisi nedeniyle, Ramazan ayında bol bol tüketilebilecek bir besin maddesidir. Yulafı, 1 dilim ekmek hakkınızın yerine, 2–3 yemek kaşığı kadar sütün veya yoğurdun içine karıştırarak, rahatlıkla tüketebilirsiniz.

5

Lor peynir de vücudun bu depolama sistemini doldurması için faydalı bir besindir. Süt ve süt ürünleri içinde en fazla proteine sahip olan lor peynir sahurda tüketildiğinde oruç sürecinde kemik ve kasların ihtiyacını karşılar. Güçlenmelerini destekler. Böylece vücut ağrılarına bağlı halsizlik oluşmaz.

6

Sebze ve salata; Yeşil sebzeler ve salatalarda bol miktarda su bulunur. Dolayısıyla kalori almadan doymanıza yardımcı olurlar. Posa içerikleri sayesinde uzun süre sindirilirler ve tok kalmanıza yardımcı olurlar.

7

Proteinli besinler Kırmızı et, beyaz et, süt, yoğurt, yumurta, peynir yüksek protein içerir ve sizi uzun süre tok tutar. Dolayısıyla hem sahur hem de iftar menünüzde bu yiyeceklere yer verebilirsiniz.

8

Kuru yemiş- Ramazan'da sağlıklı atıştırmalıklar grubu içinde yer alan kuru meyve ve kuruyemişler, uzmanlara göre oruç tutan kişiler tarafından mutlaka tüketilmesi gerekiyor. Badem, ceviz gibi kuru yemişler sağlıklı yağ ve lif deposudur. Tuzsuz badem, fındık, cevizi ölçülü tükettiğiniz takdirde faydasını göreceksiniz.

9

Baklagil- Kuru fasulye, nohut, mercimek gibi baklagiller yüksek miktarda posa içerir. Ayrıca bitkisel protein açısından da zengindir. Ramazanda humus, piyaz gibi baklagillerle yapılan geleneksel lezzetlere sahur sofralarınızda yer verebilirsiniz.