TOK TUTAN BESİNLER!
Ramazan’da tok tutan bazı besinlerin olduğunun altını çizen Uzm. Dyt. Uka, yumurta, peynir, süt ve yoğurt, avokado, yulaf/ keten tohumu/ çiya tohumu, tam tahıllı ekmek, taze mevsim yeşillikleri, hurma/ incir ve yağlı tohumların (ceviz/badem/fındık/kaju) bu besinlerin başında geldiğini söyledi. İftar sonrası dikkat edilmesi gerekenler: Gün içerisinde uzun bir açlıktan sonra vücudun ihtiyacı olan enerjiyi ve besin değerlerini alması için iftardan 3 saat sonra mutlaka ara öğün yapılması gerektiğini belirten Uzm. Dyt. Uka, “Özellikle ceviz/badem/fındık gibi yağlı tohumları, taze mevsim meyveleri, yoğurt, maden suyu gibi vitamin ve mineral ihtiyacınızı karşılayacak besinleri tercih edebilirsiniz. İftar sonrası tatlı tüketme isteği artmaktadır. Aşırı tatlı tüketimi istemsiz kilo artışına neden olmaktadır. Bundan dolayı haftada ikiyi geçmemek şartıyla, iftardan 1 saat sonra çikolatalı, şerbetli tatlılar yerine, kilo alımını önlemek için enerji yoğunluğu düşük olan güllaç, sütlaç, muhallebi, kazandibi ve keşkül gibi sütlü tatlılar tercih edilmelidir” şeklinde konuştu.