AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Kansere karşı koruyan en iyi 5 besin

Yaşamımız boyunca kanserle karşılaşma riskini göz ardı etmemek gerekiyor. O yüzden, kansere yakalanmama veya onunla baş etmenin yollarını bilmekte yarar var. Çeşitli çalışmalara göre, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının izlenmesi ve sağlıklı gıdaların tüketilmesi çeşitli kanserleri önleyebilir. Kansere karşı en iyi silah vücudunuza iyi davranmaktır. İşte kanserden uzak durmak için en iyi 5 besin.

2022-04-19 17:30:55
1

Yaşamımız boyunca kanserle karşılaşma riskini göz ardı etmemek gerekiyor. O yüzden, kansere yakalanmama veya onunla baş etmenin yollarını bilmekte yarar var. Çeşitli çalışmalara göre, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının izlenmesi ve sağlıklı gıdaların tüketilmesi çeşitli kanserleri önleyebilir. Kansere karşı en iyi silah vücudunuza iyi davranmaktır. İşte kanserden uzak durmak için en iyi 5 besin.

2

Kanser hücreleri ayrıca yeni bir tümör oluşturmak için bir organdan uzaklaşabilir veya serbest biçimde dolaşabilir. Çevresini yok eden kanser hücreleri, hayatı tehdit edicidir. Hücredeki bu değişiklik, tüm kanserlerin temelini oluşturur. Hücrelerin genellikle öldüğü ve hızla kendilerini yenilediği bir organda hücre çoğalmayı durdurmaz ve canlı kalır. Bu çoğalma, normal hücreleri yok etmeyi başaran tümörün oluşumuna yol açar. Kanserden uzak durmak için en iyi 5 besin…

3

Brokoli, sağlık için çok önemli bir sebzedir ve prostat, akciğer, kolon, rahim ağzı, pankreas ve meme kanserlerine karşı koruyucu etkisi vardır. Brokoli, kansere karşı sık sık yenmesi gereken bir süper besindir. Kanser olmuş insanlar üzerinde bile iyi etkileri vardır. Araştırmalar, brokoli gibi birçok turpgil sebzeyi yemeklerine dahil eden meme kanserine sahip kadınların, hastalıktan kaynaklanan nüks ve ölüm oranlarının düştüğünü göstermektedir. Bir parça brokoliyi kestiğinizde veya çiğnediğinizde, bir zincirleme reaksiyon başlatırsınız. Mirosinaz adı verilen bir enzim, brokoli hücrelerini parçalar. Bu reaksiyonun bir yan ürünü olan sülforafan ortaya çıkar.

4

Brokoli sülforafan ile doludur, içerdiği kükürt, brokoliye keskin kokusunu ve lezzetini verir. Sülforafan vücuda birçok yönden faydalıdır. Yararlı genlerin aktivitesini engelleyen HDAC adı verilen bir enzimin aktivitesini yok eder. Ayrıca kanser hücrelerinin bölünmesine izin veren liflerin oluşumunu önler ve kanser hücrelerinin çoğalmasını engeller. Sülforafana ek olarak, brokoli fitokimyasallar, lif, folik asit, mineraller ve özellikle A, C ve K vitaminleri bakımından zengindir. Uzmanlar, brokolinin tüm besinsel faydalarından yararlanmak için her gün yaklaşık 150 gram yenilmesini önermektedir.

5

Enginar, cilt kanserlerini önlemeye yardımcı olan bir antioksidan olan silimarin içerir. Enginarın faydalarından yararlanmak için kaynatarak veya buharda pişirme yöntemi ile pişirilmelidir. Bu lezzetli sebzeleri yemek için dış yaprakları alttan çıkarın, tabanı ve yaprakların sivri üst kısmını kesin. Yaklaşık 30 ila 45 dakika kaynatın veya buharlayın.

6

Araştırmalar, günlük olarak limon tüketiminin ağız, boğaz ve mide kanseri riskini yarı yarıya azaltabileceğini göstermektedir. Kanser tedavisinde etkili bir bitki olan limon, bol miktarda C vitamini içerir. Güçlü bir antioksidan olan C vitamini, gripten kansere kadar birçok hastalığa karşı koruyucudur ve vücudun enfeksiyonlara karşı olan direncini artırır.

7

Sarımsak, kansere karşı doğal savunma hattı olan bağışıklık sistemini uyaran kükürtlü bileşikler içerir. Tümör büyümesini azaltma potansiyeline sahiptir. Sarımsaklar çok güçlü anti kanserojen özellikler içerirler. Haftada 6 ila 8 diş sarımsak tüketmek kolon, mide ve prostat kanseri riskini azaltır. Bu, sarımsakta sülfürik bileşiklerin varlığı ile açıklanmaktadır. Çalışmalar, sarımsağın en yüksek sülfürik bileşik konsantrasyonuna sahip bitkilerden biri olduğunu göstermektedir.

8

Lahana turşusu: Araştırmalar, lahana turşusunun fermantasyon sırasında izotiyosiyanatlar, indoller ve sülforafan dahil olmak üzere çeşitli antikanser bileşikleri ürettiğini göstermiştir. Tuz içeriğini azaltmak için, lahana turşusunu tüketmeden önce durulayın.