AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Kabızlık için en etkili meyve suyu tarifleri

Özellikle yanlış beslenme sonucu ortaya çıkan kabızlık düşük posalı ve yağsız beslenenlerde çok daha sık görülür. Yüksek oranda şeker tüketilmesi, dışkılama ihtiyacının ertelenmesi, bağırsaklarda herhangi bir hastalık, tümör ya da kanser olması, uzun süreli seyahatler, bazı ilaçların yan etkileri, gebelik gibi durumlar kabızlığın nedenleri arasında yer alır. Kabızlığa neden olan bulguların iyi değerlendirilmesi tedavi için önem taşır.

2022-06-03 14:52:24
1

Özellikle yanlış beslenme sonucu ortaya çıkan kabızlık düşük posalı ve yağsız beslenenlerde çok daha sık görülür. Yüksek oranda şeker tüketilmesi, dışkılama ihtiyacının ertelenmesi, bağırsaklarda herhangi bir hastalık, tümör ya da kanser olması, uzun süreli seyahatler, bazı ilaçların yan etkileri, gebelik gibi durumlar kabızlığın nedenleri arasında yer alır. Kabızlığa neden olan bulguların iyi değerlendirilmesi tedavi için önem taşır.

2

Kabızlığa Ne İyi Gelir Bitkisel Çözümler: Kabızlığa ne iyi gelir Ahmet Maranki tarafından da ele alınan bir konudur. Maranki kabızlık için incir kürü önermektedir. İncir kürü aynı zamanda sürekli kabızlığa ne iyi gelir ve basur ve kabızlığa ne iyi gelir sorularının da cevabıdır. Bir kabın içine konulan 2-3 adet kuru incirin üzerine 1 bardak su eklenir ve akşamdan sabaha kadar bekletilir. Sabah kalkar kalkmaz önce incirler yenir ve daha sonrada suyu içilir. Büyük bir sıkıntı veren kabızlığa ne iyi gelir bitkisel olarak hazırlanan bazı karışımlar iyi gelebilir. Sabahları aç karnına tüketilen portakal kabızlığı önleyici etki gösterir.

3

Gaz ve kabızlığa ne iyi gelir? Keten tohumu, Frenk kimyonu, rezene ve anason eşit miktarlarda bir kaba alınır ve havanda hafifçe dövülür. Bir pişirme kabına alınan ezilmiş tohumların üzerine 1 bardak kaynar su eklenir. 5-10 dakika demlenmeye bırakılan karışım daha sonra süzülür ve özellikle aç karnına içilir. Peki, ameliyat sonrası kabızlığa ne iyi gelir? Bol lifli sebze ve meyve tüketimi ameliyat sonrası kabızlığa iyi gelir. Ayrıca sabahları aç karnına zeytinyağı içilebilir.

4

Çocuklarda Kabızlığa Ne İyi Gelir? Çocuklarda kabızlık sık sık görülen bir durumdur. Çocuklarda görülen aşırı kabızlığa ne iyi gelir? Çocuğunuzdaki kabızlığı önlemek için kuru erik, kuru kayısı ve kuru inciri küçük küçük doğradıktan sonra 1 bardak kaynar suya atın, su ılıdıktan sonra içine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek ara öğünlerde çocuğunuza içirebilirsiniz. Armut, taze incir, kayısı ve zeytinyağını blenderdan geçirerek bir karışım hazırlayabilirsiniz. Yüksek posalı bu karışım çocuğunuzun kabızlık problemi tedavisini destekler.

5

Çocuklarda kabızlık sorunu ile ilgili annelerin en çok sorduğu sorulardan biri de süt kabızlığa iyi gelir mi sorusudur. Süt içeriğinde yer alan laktoz nedeniyle kabızlığı tetikler. Kabız olan çocuğa süt verilmesi bağırsak problemlerinin daha da fazlalaşmasına neden olur. Hamilelerde Kabızlığa Ne İyi Gelir? Gebelik döneminde görülen en yaygın rahatsızlıklardan biri kabızlıktır. Gebelikte karın ağrısı ve kabızlığa ne iyi gelir? İncir, üzüm, erik, kayısı ve elma gibi meyveler, brokoli, kuşkonmaz, havuç, lahana, marul, yeşil yapraklı sebzeler, pırasa gibi sebzeler hamilelik döneminde kabızlığa iyi gelir.

6

Lohusalıkta kabızlığa ne iyi gelir? Sinameki çayı, kefir, yoğurt, ayran, zeytinyağı, ceviz, kepekli ürünler, yulaf gibi yüksek posa içerikli besinler lohusa dönemindeki kabızlığa iyi gelir. Peki, emzirirken kabızlığa ne iyi gelir? Kuru incir, kuru erik ve kuru kayısı kullanılarak hazırlanan komposto emziren annelerin kabızlık problemi için birebirdir.

7

Bebeklerde Kabızlığa Ne İyi Gelir? Bebeklerde kabızlık özellikle ek gıdaya geçildiği dönemlerde daha sık olur. Bu dönemde bebeklere verilecek ek besinlerin doktor ya da diyetisyene danışılmadan verilmemesi gerekir. Kabızlık gibi bir durumla karşı karşıya kalındığında mutlaka doktora danışılmalı ve kabızlığın nedeni tam olarak anlaşıldıktan sonra ek besinlere devam edilmelidir. Ancak genel olarak bebeğin sıvı tüketiminin arttırılması önemlidir. Kuru erik, kuru kayısı, kuru incir suda kaynatılarak suyu bebeğinize verilebilir. Sebze çorbası yapılabilir ve çorbanın içine 1 çay kaşığı kadar zeytinyağı eklenmesi kabızlığı önleyebilir. Peki, yeni doğan bebeklerde kabızlığa ne iyi gelir? Böyle bir durumda kesinlikle anne sütüne devam edilmelidir. Doktora danışılarak ek bir mama verilmesine karar verilmelidir.

8

Kabızlık için Kuru Erik Meyve Suyu malzemeler; 5-6 kuru erik, Eas çay kaşığı bal, Po çay kaşığı kimyon tozu,1 su bardağı ılık su, Nasıl hazırlanır? Kuru erikleri 5 dakika ılık suya batırın. Kuru erik yumuşarken, özü çıkarın ve kuru erikleri su ile birlikte bir blenderin içine atın. Bal ve kimyon tozu ekleyin. Suyu bir bardağa dökün ve içeceğin tadını çıkarın. Kabızlık için Armut Suyu: Malzemeler- 2 armut, özü çıkarıldı, 2 çay kaşığı limon suyu, Bir tutam siyah tuz , Nasıl hazırlanır? Armutları kabaca doğrayın ve karıştırıcıya atın. Bir tur döndürün ve suyu bir bardak içine dökün. Limon suyu ve bir tutam siyah tuz ekleyin. İçmeden önce iyice karıştırın.