AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Uzun ömrün sırrı İbn-i Sina’nın kitabından çıktı!

İslam'ın ''Altın Çağı'' olarak anılan döneminin en önemli doktorlarından biri olan İbn-i Sina, dünya çapında Hekimlerin Piri ve Hükümdarı olarak anılıyor. Tıp ve felsefe alanında yaptığı çalışmalarla çığır açan İbn-i Sina, sağlıklı yaşam ve uzun ömür için çam fıstığı, bakla ve ısırgan otu tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi.

2022-06-12 17:25:44
1

İslam'ın ''Altın Çağı'' olarak anılan döneminin en önemli doktorlarından biri olan İbn-i Sina, dünya çapında Hekimlerin Piri ve Hükümdarı olarak anılıyor. Tıp ve felsefe alanında yaptığı çalışmalarla çığır açan İbn-i Sina, sağlıklı yaşam ve uzun ömür için çam fıstığı, bakla ve ısırgan otu tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi.

2

Çalışmalarıyla dünya tıp tarihine adını altın harflerle yazdıran İbn-i Sina, aradan geçen yüzlerce yıla rağmen tavsiyeleriyle hastalıklara çare olmaya devam ediyor. Her hastalık için bir şifa sunan İbn-i Sina’nın, hastalık düşmanı besinlerden vücuda kuvvet veren besinlere kadar birçok reçetesi bulunuyor.

3

Tıp ve felsefe alanında yaptığı çalışmalarla çığır açan İbn-i Sina, sağlıklı yaşam ve uzun ömür için çam fıstığı, bakla ve ısırgan otu tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi. ÇAM FISTIĞI K vitamini bakımından zengin nadir besinlerden biri olan çam fıstığını özellikle kismi ya da yüz felci geçirmiş kişilerin tüketmesini tavsiye eder. C vitamini de içeren çam fıstığı felcin neden olduğu hücresel bozulmaları onarmaya yardımcı olur.

4

BAKLA Yaş ilerledikçe ciltteki hücrelerin deformasyonu artar bu da cildin parlaklığını ve canlılığını olumsuz etkiler. İbn-i Sina bu durumun yaşanmaması için çocukluk çağdan itibaren düzenli bakla tüketilmesini tavsiye eder.

5

ISIRGAN OTU Boğaz ve akciğerlerdeki mukoz azaldığında kişi nefes almakta zorlanır. Bu da genellikle virüslerden kaynaklı mukozlardaki nem oranının azalmasına yol açar. Nefes aldıkça göğüs sıkışması ve öksürük krizleri beraberinde gelir. İbn-i Sina bunu önlemenin en iyi yolunun ısırgan otu olduğunu söyler. Dokunulduğunda cilte ciddi kaşıntıya neden olan ısırgan otunun kaynatıp tüketerek boğaz ve akciğerlerdeki mukozların nem oranını artırır. Ayrıca ısırgan otu içerdiği ve ciltte yakıcı etki yapan madde sayesinde vücuttaki tüm virüslerin hücrelere ya da organlara yapışmasını önler.